Rozhovor: Hypermax – konkurence pro CD Projekt?

Přidat další názor  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  zobrazit bez stromu  |  nových příspěvků: 3

Diskuze k článku

Petr Souček  |  29. 11. 2004 20:18

Nevím, mám dojem, že co Doupě vyměnilo šéfredaktora, jde to tady hodně dolů. Tím nechcu říkat, že je Doupě špatné, ale tenhle článek mi připadá trošku moc. Je mi jasné, že to bylo Hypermaxem placené, sám v reklamě a marketingu dělám, vím, jak to chodí, tohle je běžná kampaň.

Rozhovor nebyl schválně konfliktní, kdyby opravdu šlo o interview, měli jste jej udělal, že se mohli ptát čtenáři. Děláte nevyvážené zpravodajství, pokud jste tu měli i jiné české firmy, kterých se lidi mohli ptát... a u Hypermaxu uděláte výjimku.

Takže když už, nedělejte to tak okatě a dělejte poctivou žurnalistku.

 |   |  Odpovědět
Jan Morkes  |  29. 11. 2004 21:07

Je hezké, že je Vám vše jasné a děláte v marketingu a reklamě, nicméně, když dovolíte, my zůstaneme u té "žurnalistiky".  Nechápu dost dobře, co Vás vede k Vašim závěrům, jestli snad nadpis s otazníkem nebo snad zášť vůči Doupěti či vyzpovídávané firmě, každopádně dovoluji si Vás upozornit, že tento rozhovor byl žurnalistickými kategoriemi řečeno (když po nich tak toužíte) klasickým příkladem zpravodajského rozhovoru.

Měl za úkol informovat o firmě, respektive projektu, který není příliš známý, i když se v ČR stará už o pěknou řádku titulů. Rozkryl poněkud nepřehlednou situaci ohledně samotného původu projektu, poptal se na budoucí plány, vytkl firmě nedostatky a ptal se na jejich řešení. Uznávám, že případ X2 zmíněn být mohl, ale jinak co na něm mělo být tak konfliktního? Jestli je pan Macura přívržencem Bushe či Kerryho?

Nebo si snad myslíte, že Vámi prezentovaná verze zaplaceného rozhovoru, který by se ptal na neúspěšný prodej KnightShiftu, dovolil by si "upozornit" na nedostatky webové prezentace firmy případně se zmínil o tom, že Hypermax nebude prodávat hry pro konzole, obstojí? Paranoia je sice hezká věc, ale když tak rozumíte reklamě a marketingu, myslíte si, že toto je příklad "dobrého PR"? Já tedy ne.

Co se týče umístění či neumístění do série NAOSTRO, ano, mohlo to být řešení, ale rozhodli jsme se raději pro tento způsob rozhovoru, právě proto, že Hypermax je poměrně neznámý a čtenářských otázek by z našich předchozích zkušeností asi nepřišlo mnoho. Koneckonců ani v tomto není rozhovor s Hypermaxem žádnou výjimkou, Doupě se odjakživa specializovalo na představování zákulisí, firem na českém trhu i odhalování kauz (Morrowind CZ) atd., stejné rozhovory jsme dělali s EA při vstupu na český trh, CD Projektem v jeho začátcích a s dalšími. Vzhledem k jistým časovým problémům se vyzpovídání Hypermaxu poněkud protáhlo, původně jsme chtěli interview už na jaře, avšak i tak se myslím jedná na českém herním trhu o de facto první ucelené informace o firmě (projektu), která za poslední rok vydala několik desítek titulů.

Víte, stejně jako vy o novinářích, já si taky o reklamním trhu a marketingu můžu myslet svoje, ale přeci jen se většinou, než někde vystoupím s odsuzující kritikou, snažím vniknout do problému a zjistit si pár informací.

Nesouhlasím ani s Vaší tezí o klesající tendenci kvality Doupěte, je pravda, že jsme v posledních dnech a  týdnech díky menším komplikacím nevydávali tolik článků, kolik si předvánoční scéna zaslouží, nicméně jednalo se o krátkodobý a nyní již vyřešený výpadek a tento týden toho bude jasným důkazem. Doupě nikdy necenzurovalo svá diskusní fóra a vždy diskutovalo se svými čtenáři o připomínkách. Pokud tedy máte nějakou konstruktivní kritiku, rádi se nad ní zamyslíme a pokusíme se chyby napravit, pokud je Vaším cílem jen naházet na naši stranu hnůj, obávám se, že Vám už nijak nepomohu.

 |   |  Odpovědět
Marcus  |  29. 11. 2004 02:20

CDProjekt neni konkurence. Je to spolecnost o tridu vyse. Srovnavat CDP a HM je urazka CDP.

Pane Macura - kde je X2 The Threat v cestine?

 |   |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor