Rozhovor s Karlem Papíkem nejen o Cold War CZ

Vydavatelská společnost DreamCatcher Games (která má na svědomí tituly jako Painkiller, Jack The Ripper, Syberia 2) před několika dny oficiálně potvrdila, že se ujme distribuce slibně vypadajícího českého projektu Cold War, o které jsme vás informovali například v tomto článku a která by podle všeho mohla narušit hegemonii speciálních agentů v stealth akcích. Za špionážní akcí z prostředí sovětského Ruska v osmdesátých letech s novinářem v hlavní roli stojí český tým Mindware Studios v čele s bývalým šéfredaktorem Score a GameStaru Karlem Papíkem. Právě jemu jsme u příležitosti oznámení spolupráce se zahraničním vydavatelem, jejímž výsledkem bude mimo jiné také prezentace hry na E3, položili několik otázek.

  

 

Jak dlouho se dohoda s DreamCather Games připravovala? Kdy vlastně byla podepsána?

Hra byla podepsána v zari 2003. Vyjednavali jsme s vice firmami najednou, DreamCatcher se ukazal byt mimoradne rychly a flexibilni.

Kde bude DCG hru distribuuovat?

DCG bude hru distribuovat celosvětově.

Vztahuje se pouze na vývoj Cold War nebo i případné další projekty?

Smlouva se vztahuje pouze na Cold War, se standardní opcí na jeho pokračování.

Jaké je aktuální datum vydání?

Zima 2004.

Plánuje se i česká verze hry? Už máte jasno, kdo bude hru na domácí scéně vydávat?

Rádi bychom českou verzi udělali, už kvůli lidem z Čech, kteří hře fandí a podporují nás. Nad tím, kdo ji bude distribuovat jsme se zatím blíže nezamysleli.

 

  

Jen doplním, že podle dosavadních tvrzení vývojářů bude Cold War originální nejen výběrem hlavního hrdiny, ale také jeho schopnostmi, které se roznožce Sama Fischera asi nevyrovnají. O to více budete muset ve hře zapojit rozum (pro novináře tak typický;-).

Související informace (Cold War):
Homepage hry: http://coldwar.mindwarestudios.com
Výrobce hry: Mindware Studios
Distributor hry: Mindware Studios
Distribuce v ČR: ?
Předpokládané datum vydání: Zima 2004

Zdroj: Vlastní zpráva

Váš názor Další článek: Nové hrůzu nahánějící obrázky ze Silent Hill 4

Témata článku: , , , , ,