Rozsekejte mutanty na padrť

Městečko Černobyl bylo zalito jasným světlem. Nebe se zatáhlo, hřmění blesků následovalo zemětřesení. Lidé padali na zem zakrývajíc si své slepé oči. Mnozí se domnivali, že došlo k výbuchu jaderné elekrárny. Epicentrum výbuchu ale bylo od jaderné elektrárny vzdáleno kilometr. Právě se nezdařil jeden z testů. Zamořená oblast byla nazvána "The Zone". Jakékoliv pokusy o prozkoumání selhávaly. Po pár měsících krize došlo k náhlému rozšíření zamořené oblasti. Svět zachvátila panika.

Tak by se dala stručně popsat úvod do hry S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl ukrajinských vývojářů GSC Game World, kteří nedávno v Kyjevě představili krátké video ze hry. Hrač se v této hře zhostí role ilegálního hledače artefaktů, který se vydává do Zóny, v jejimž nitru jej bude očekávat radiací zmutovaná fauna a flora a také změněné fyzikální zákony. Perlička na závěr. Bylo ohlášeno, že chování zvířat se bude co nejvíce rovnat realnému chování, tzn. že jejich agresivita bude zaležet na tom, jak moc hladové nebo odpočaté jsou. Hra vychází z literární předlohy, kterou je sci-fi kniha Roadside Picnic od Borise a Arkady Strugatskych.
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl by se měl objevit na pultech herních obchodů začátkem příštího roku, prozatím se s námi podívejte alespoň na několik zajímavých obrázků.

Informace ke hře S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
Žánr: akční 3D střílečka
Platforma: PC
Vývojář: GSC GameWorld (http://www.gsc-game.com/)
Vydavatel: THQ
Homepage: http://www.stalker-game.com/
Předpokládané datum vydání: 1. čtvrtletí 2007

Zdroj:
ggmania

Diskuze (3) Další článek: Windows Vista slintají na harddisky

Témata článku: , , , ,