RPG Arcanum podle Verneho...

Všichni z nás si jistě velmi dobře pamatují Fallout, ten herní RPG skvost. A teď si představte, že od původního vývojového týmu se oddělilo několik programátorů, designérů a dalších, kteří založili svou vlastní společnost Troika Games a chystají zcela nové RPG, které by mohlo Fallout klidně pokořit! A jmenuje se Arcanum.
Arcanum je tradiční fantasy svět, promíchaný s trochou Tolkiena a zalitý lžičkou Anglie 18. století. Vyskytují se zde klasické fantasy rasy, jako trpaslíci, elfové, orkové, dokonce budete mít i možnost kouzlení, ale také "nové" technologie, výrazně podobné představám Julese Verna (tedy ocel a pára). Příběh začíná v okamžiku vraždy jakési osoby. Než tato osoba skoná, stačí vám dát ještě jistý předmět a říct jméno člověka, kterému ho máte doručit. Tím se neotvírá příliš mnoho možností pro nelineární příběh - víte co musíte udělat a jdete přímo za tím, takže hra bude mít naopak lineární příběh s patnácti hlavními questy a více než stovkou podružných. Čistý herní čas by se podle Troika Games měl pohybovat kolem sta hodin.

K tomu by mělo přispět i jednoduché ovládání a přehledný interface, lehce podobný Falloutu (proč zlepšovat něco, co je téměř dokonalé?). Co je velmi překvapivé, že hra nebude obsahovat pouze singleplayer, ale také multiplayer. Zatím není známo pro jaký přesně počet hráčů, ale stejně - samotná idea multiplayeru v takovémto druhu RPG je velmi zajímavá. Multiplayerové mapy mají být odlišné od těch single a hra se má podobat spíše Diablu, jen s více RPG elementy.

Dokonalé počítačové zpracování představ z knih Julese Verna.Množství různorodého vybavení je silným prvkem hry.

Se svými více než dvěma sty protivníků se Arcanum zařadí na špici role-playing her. Boj proti nim bude, jak se stává zvykem, možný buď na tahy nebo v reálném čase. Zbraní bude také velké množství, i pomineme-li kouzla. Na výběr budou např. sečné zbraně, jako sekery, meče, ale i střelné zbraně a luky, na obranu vám jistě dobře poslouží štíty. Samozřejmě, že narazíte na množství "ne-herních" (NPC) postav, od kterých budete moct získávat řešením zadaných úkolů zkušenosti či je verbovat do své party.

 Některé lokace se opravdu velmi podobají Falloutu. Názorný příklad propracované grafiky.

Vy sami si na začátku hry budete moct svoji postavu bohatě konfigurovat a dokonce i vlastnoručně grafiky ztvárnit. Samozřejmě je tu volba rasy (celkem 7) a pohlaví, ale také dalších vlastností, které se základně dělí na fyzické (síla, krása, atd.) a mentální (inteligence, vůle, atd.). Takzvaných "skills", neboli dovedností, bude celkem 16 rozdělených do čtyř kategorií. Neméně důležitou součástí hry bude systém kouzel, čítající na 80 různých magických dovedností, rozdělených do 16 kategorií, každá z nich s pěti obtížnostními úrovněmi.

Tvůrci naštěstí nepropadli dnešní všeobjímající 3D mánii a tvoří Arcanum v klasické 2D izometrické grafice, v rozlišení 800x600 se 16ti bitovými barvami. Jak je vidět, mají se příznivci RPG žánru již na podzim tohoto roku na co těšit.

Váš názor Další článek: Colin McRae Rally 2.0

Témata článku: , ,