RPG Elden Ring bude mít základy v Dark Souls, přesto se ale výrazně liší

Otec slavné série hardcore RPG tvrdí, že nová hra From Software bude z Drak Souls hodně brát, ale přesto bude diametrálně odlišná.

Na E3 konferenci Microsoftu se nám alespoň v krátkém traileru předvedlo nové RPG z dílny From Software ve spolupráci s G.R.R. Martinem. Vzhledem ke spojení těchto jmen jde samozřejmě o velkou věc a Hidetaka Miyazaki přece jen alespoň pár střípků o novém chystaném projektu prozradil. 

"Elden Ring je akční RPG z pohledu třetí osoby, které bude zasazené do fantasy světa. Z hlediska hratelnosti bude mít mnoho společného s Dark Souls. To ale neznamená, že se bude hrát stejně. Prostředí obecně bude mnohem větší a otevřenější. I díky tomu se ve finále bude bojový systém od Souls výrazně lišit," poznamenal Miyazaki.

V tomto velkém světě se budete pohybovat buď pěšky, nebo na koni a nečekejte, že byste naráželi na mnoho NPC. Nečekají vás dokonce ani žádná města a podobné vychytávky. I zde můžeme hledat podobnost s Dark Souls. Už teď je ale jasné, že svět bude opravdu masivní. Sám Miyazaki totiž řekl, že půjde o doposud největší hru From Software.

O vydání Elden Ring zatím není moc informací, víme ale, že dorazí na PC, Xbox One i PS4.

Diskuze (1) Další článek: Fallen Order bude bez zbytečné brutality, končetiny odsekávat nepůjde

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,