Run Sackboy! Run!: sackboyova premiéra na mobilech (mobilní recenze)

Sackboye nebude znát jen málokdo. Kultovní pletený panáček se nyní dostává na mobily. Jak se hraje?

Univerzum Little Big Planet stvořené exkluzivně pro platformu Playstation debutovalo už před několika lety. Momentálně vychází nejnovější pokračování s číslovkou tři na Playstation 4. Pro ty, co velkou konzoli nemají, zase vychází minihříčka s názvem Run Sackboy Run. V hlavní roli je samotný Sackboy. O co ale jde ve hře samotné?

Malá velká planeta

Od původních Little Big Planet her se odlišuje a bere si z nich jen základ. Co to znamená? Tak především v Run Sackboy Run nebudete vytvářet žádné levely ani hry. Podstatou je totiž pouze běhání z jedné strany na druhou. To je nekonečné, takže hru nijak nevyhrajete. Jediným cílem je dostat se co nejdál a plnit neustálé výzvy (doběhnout x metrů, něco sebrat, zbavit se protivníka atd.), za které jste posléze odměňováni penízky. Za ty můžete nakupovat.

IMG_3148.PNG IMG_3149.PNG IMG_3150.PNG

Běhat se bude po ikonických prostředích z her Little Big Planet – tedy v zahradách, Avalonii a kaňonech. Aby to nebylo tak jednoduché, do cesty se vám bude stavět nepřeberné množství překážek. Ať už je to samotný terén, různé bažiny, bodláky, skokánky nebo žijící bytosti známé z „velkého“ světa Little Big Planet. Nádhera.

Nekonečné běhání

Ostatně, propojení s plnohodnotnými hrami je to nejdůležitější na celé hře. Můžete totiž běhat nejen za Sackboye, ale i další kultovní postavičky. Budete si moct nakupovat i kostýmy či samolepky. Run Sackboy Run funguje hlavně jako dodatek Little Big Planet her, protože když v mobilní hře nasbíráte všechny samolepky, získáte v těch konzolových hrách přístup ke speciálnímu tričku. To je dobrá odměna ne?

 

Běháte buď proto, abyste se zabavili, anebo proto, že chcete dosáhnout co nejlepšího skóre

 

Pojďme se ale teď vrátit k Run Sackboy Run samotnému. Jak už bylo řečeno, jde o „endless running“ hru, to znamená, že hra postrádá cíl. Běháte buď proto, abyste se zabavili, anebo proto, že chcete dosáhnout co nejlepšího skóre. To se samozřejmě odvíjí podle toho, jak daleko doběhnete.

IMG_3162.PNG

Jako každá jiná hra podobného ražení i Run Sackboy Run disponuje rozsáhlým systémem upgradů. Jelikož za to, jak daleko jste doběhli, získáváte peníze, můžete vylepšováky nakoupit ve speciálním obchodě. Během hry samotné také budete sbírat penízky extra. Upgradovat můžete rychlost, výšku skoku, a tak dále, prostě klasika.

Malá velká planeta

Run Sackboy Run obsahuje i mikrotransakce. Na rozdíl od všech ostatních her ale umožňuje hrát naplno – to znamená, že budete moct nakupovat kostýmy či upgrady a získáváte životy navíc a samolepky, aniž byste přítomných in-app mikrotransakcí museli využívat. A ten, kdo bude chtít, k nim může naprosto bez problémů přistoupit. Vzhledem k tomu, že hra je zdarma, si toho ceníme.

IMG_3164.PNG IMG_3165.PNG IMG_3167.PNG

Run Sackboy Run je řemeslně zmáknuto na jedničku. Nejen, že se naprosto bezchybně ovládá (krátké dotknutí znamená malý výskok, delší zase vyšší, můžete se hýbat i dopředu a tak dále), ale i krásně vypadá. Pakliže jste si technické zpracování Little Big Planet zamilovali, tato mobilní hříčka splní veškerá vaše očekávání – disponuje totiž krásnou hudbou, komiksovou a roztomilou grafikou a pěkným herním prostředím.

Dostupné pro: iPhone, Android, Vita
Žánr: Arkády | Arkádová skákačka
Výrobce: PlayStation Mobile Inc.
Začátek prodeje: 24. října 2014
  • Svět LBP
  • Grafika a ovládání
  • Ryzí hratelnost
  • Málo obsahu

Run Sackboy Run rozhodně není nijak do detailu propracovaná hra. Ona se za ni ale ani nevydává, ba naopak, servíruje ryzí hratelnost a především nádhernou atmosféru světa Little Big Planet. Pakliže hledáte něco, čím si chcete krátit dlouhé chvilky a zároveň máte rádi univerzum LBP, hru doporučujeme. Pakliže k LBP zvláštní vztah nemáte, je Run Sackboy Run solidní endless running hrou. Ale ničím víc.

Hra byla testována na zařízení iPhone 4 a HTC One a můžete ji zcela zdarma stahovat z AppStore a Google Play.

Váš názor Další článek: Liveplay: hrajeme novou generaci městské akce GTA V

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,