Rune - první dojmy a screenshoty

Severské dálavy před mnoha a mnoha stoletími jsou nejen domovským prostředím Vikingů, ale i prostředím, do kterého je zasazen děj chystané akční adventure (nebo adventurní akce) Rune.

Human Head Studios vypustili v tomto týdnu pár nových screenshotů ze své připravované hry Rune, což je žánrově něco mezi 3D akcí a adventure plnou bojovných Vikingů, trpaslíků a jiných podivných kreatur, s kterými skandinávští rodiče straší své děti, když zlobí. Vikingskou tématiku protlačila do herního světa logická hříčka Lost Vikings a jak to tak vypadá, bude Rune popularizovat severskou historii ještě lépe.

     

Většině z vás asi název Human Head Studios neřekne vůbec nic, ale vězte, že lidé skrývající se pod křídly této firmy už mají leccos úspěšného za sebou. A když říkám leccos, myslím tím například Hexen, Heretic nebo Take No Prisoners, takže o zkušenosti evidentně nemají nouzi.

     

Společné dílo Human Head Sudios, Epicu a GOD poběží na vylepšeném enginu Unrealu, který je ostatně pro vykreslování nehostinných pustin protkaných jeskyněmi jako stvořený. Zmíněná vylepšení se týkají například animace postav, systému LOD - "Level of Detail" (přidávání a ubírání počtu polygonů v závislosti na tom, zda se postava vzdaluje nebo přibližuje) nebo AI nepřátel (no, tím se chlubí dneska skoro každá nová hra, uvidíme, jestli Rune přijde s něčím opravdu dobrým).

     

Ocitnete se v roli vikingského mladíka Ragnara, s kterým budete putovat mýtickými kraji a hrdinskými rozmachy meče, sekery nebo nože likvidovat hordy nepřátel. Zbraně poražených, které by jinak zůstaly opuštěně ležet na zemi a čekalo by je jenom potupné rezavění, můžete sebrat a obohatit jimi svůj zabijácký repertoár. Kleptománii však musíte držet na uzdě, protože unesete jen určité množství předmětů. Smyslem vaší pouti je nalezení odpovědí na naléhavé otázky související se životem a smrtí vašich soukmenovců - a vy jste jediný kandidát na titul hrdinného obránce principu dobra.

     

Vydání je zatím ohlášeno na druhou polovinu příštího roku a za tu dobu se může ledacos změnit. V případě Rune se však zřejmě můžeme začít těšit už teď, protože všechno nasvědčuje tomu, že kurs je nastavený správným směrem a tak to může skončit jedině dobře.

     

Váš názor Další článek: Rainbow Six: Rogue Spear - demo

Témata článku: , , ,