Ryan Payton opouští Metal Gear

Jeden z hlavních vývojářů série Metal Gear Solid odchází z osobních důvodů z týmu. Ryan Payton se prý pokusí sehnat práci blíže ke svojí rodině, která sídlí v americkém Vancouveru.

Pokud má být hra celosvětově úspěšná, potřebují vždy vývojáři názor někoho cizího. Nejlépe, když mají ve svém týmu cizince, který jim pomáhá s tvorbou. Tuto roli představoval pro japonské tvůrce Kojima Productions Ryan Payton, původem z USA. Po vydání úspěšného čtvrtého dílu série se však z osobních důvodů rozhodl, že opustí svoji dlouhodobou práci v Japonsku a vrátí se domů k rodině.

mgs4_03.jpgmgs4_04.jpg

Přesně tři týdny po uvedení Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots se totiž dozvěděl o problémech s jeho matkou a po delší úvaze v rámci pauzy po tvorbě hry se rozhodl, že Kojima Productions opustí, aby si mohl najít práci blíže ke svojí rodině. V nejbližší době se tak hodlá věnovat svým příbuzným, dostává však již nabídky od dalších společností v herním průmyslu, aby dále mohl pokračovat v práci. Dle jeho slov bylo nejtěžší opustit svoji druhou rodinu (myšleno tým Kojima Production) pro to, aby se mohl věnovat své vlastní.

Zdroj: Edge 
Váš názor Další článek: Far Cry 3 znovu v Africe

Témata článku: , , , , , ,