S rekonstrukcí ohořelé katedrály Notre Dame pomůže Assassin's Creed

Po nepříjemném incidentu se Francouzi pouští do oživení ikonické historické budovy.

Určitě nikomu neuniklo, že se v uplynulých dnech v Paříži strhl velký požár, který poničil značnou část střechy a jednu z věží historické katedrály Notre Dame. Budova je stará přes 800 let a představuje nevyčíslitelnou hodnotu pro Francii i celý svět. 

Poté, co se podařilo požár uhasit se ihned začalo s plánováním rekonstrukce a oživení budovy, aby byla katedrála obnovena tak blízko k originálu, jak to jen půjde. A nepřekvapivě k tomu pomůže videohra Assassin's Creed: Unity. 

K dispozici jsou totiž nejen fotografie ve vysokém rozlišení a historické poznámky, ale také grafická data, která byla využita pro model katedrály ve hře samotné, který je samozřejmě blízko originálu. 

"Level artisti a grafici strávili doslova roky nad tvorbou detailů a všech zákoutí katedrály, aby byl model ve hře co nejvěrnější," nechala se slyšet Caroline Miousse z Ubisoftu v tehdejším rozhovoru pro The Verge. "Každá cihla, každý okenní rám je věrohodný."

I přes velkou tragédii se tak podařilo najít hned několik zdrojů, které pomohou při rekonstrukci a doufejme, že se světoznámá ikona Francie bude v budoucnu opět vyjímat mezi pařížskými domy. 

Diskuze (5) Další článek: Ve vývoji je další hra z kostičkovaného světa Hvězdných válek

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,