Sága pokračuje datadiskem The Frozen Throne

Warcraft, Starcraft, Diablo - to vše jsou veleúspěšné herní ságy, jejichž praotcem je společnost Blizzard. Z pohledu nově vydaných her se jako poslední žijící člen této rodiny jeví právě první jmenovaná série. Po Warcraftu 3, který si svou premiéru odbyl v létě minulého roku, nás navíc tvůrci ještě letos obdarují datadiskem The Frozen Throne!

Stejně jako byl Blood War výrazným rozšířením původní hry StarCraft, má i addon The Frozen Throne pro titul Warcraft 3 balancovat na pomezí nové hry a klasického datadisku - alespoň něco podobného si dal za cíl autorský tým firmy Blizzard. A že toto prohlášení není pouze bezvýznamnou slovní hříčkou, v plné míře dokazují také první zveřejněné informace.

Warcraft III   Warcraft III

Stěžejní částí datadisku The Frozen Throne bude dle předpokladů singleplayerová kampaň - ta všechny hráče znovu zavede do útrob válkou zdecimovaného světa Azeroth. Několik měsíců po definitivní porážce Ohnivé legie se do těchto končin přikradlo nové nebezpečí a právě na vás bude mu čelit. Konkrétnější informace o počtu misí ani předpokládané délce této kampaně prozatím nejsou známé - jak totiž v jednom z rozhovorů prozradili sami tvůrci, ani oni sami prozatím jejich přesný počet neznají. Již nyní je však naopak stoprocentně jisté, že si postupem času otestujete hru za všechny čtyři rasy. Vše tak započnete coby matador elfských vojsk, postupem času si vyzkoušíte lidskou rasu a na závěr opět zabřednete do společnosti nemrtvých. Orkům autoři přidělili unikátní kampaň, která se bude chlubit vlastním příběhem. V příběhu by měli hrát význačnou roli také dvě postavy známé z původní hry - původem člověk Arthas a noční elf Illidan, přičemž oba se zřejmě představí na straně zla.

Nejen nadílkou nových misí se však bude addon The Frozen Throne chlubit. Jeho tvůrci pro nás připravili také po jednom novém hrdinovi pro každou ze čtyř herních ras - jak se ostatně dalo očekávat, každý z nich se bude pyšnit ojedinělou nabídkou kouzel a speciálních vlastností. Více konkrétnějších podrobností je zatím známo pouze o lidském hrdinovi, kterým bude "Blood Mage". Tato postava se bude mimo jiné chlubit kouzly Flame Strike (což bude jakýsi ohnivý výlev energie) a Banish (to vám umožní přeměnit nepřítele v neškodného ducha).

Warcraft III   Warcraft III

Také v případě klasických jednotek nebudou chybět nové přírůstky a byť o jejich konkrétním počtu toho není příliš známo, lze očekávat, že se opět dočkáme zajímavých chuťovek - ostatně na to už jsme v případě her firmy Blizzard zvyklí. Z dosavadních informací je jasné, že se v dílnách firmy Blizzard usilovně pracuje na unikátním zloději, pyšnícím se magickými schopnostmi.
 
Letmo se zastavím také u dalších novinek, které s sebou připravovaný addon přinese - mimo jiné se tak těšte na nová herní prostředí (jedním z nich bude jakýsi bujný prales), hordu zajímavých stvoření (zejména mořských!), neutrální budovy a také hrdiny, které budete moci naverbovat do svých řad. Vylepšení by se měl dočkat také editor světa, který tak všem hráčům nově umožní vytvářet tzv. "cut-scenes" a dále svůj výtvor díky některým dalším funkcím vylepšovat. Všechny ty z vás, kteří holdují multiplayerové části hry, jistě potěší také slibované přírůstky v nabídce map.

Na závěr snad zmíním také menší zajímavost pocházející z FAQ (Frequently Asked Questions) oficiálních stránek hry - podle ní by měl být již příští měsíc spuštěn oficiální betatest datadisku určený pro 5000 vybraných šťastlivců. Do řad této hráčské smetánky však bohužel nahlédnou pouze hráči z USA a Kanady, několik speciálních internetových kaváren a samozřejmě také zástupci světových médií.

Warcraft III   Warcraft III

Hlavní rysy aneb co přinese datadisk The Frozen Throne:

  • Jeden nový hrdina pro každou ze čtyř ras, který bude disponovat speciálními schopnostmi a kouzly
  • Velké množství nových jednotek, každá vyzbrojená novými schopnostmi a kouzly, díky čemuž získá hráč příležitost vytvářet novou strategii a taktiku boje 
  • Tři nová herní prostředí, která budou obsahovat nové končiny k prozkoumání, spolu s hordou nových stvoření (zejména mořských)
  • Hráčem budované obchody, unikátní pro každou rasu, vybavené předměty primárně určenými k pomoci a vylepšení jednotek dané rasy
  • Neutrální budovy, díky nimž hráč získá množství nových předmětů, upgradů a schopností.
  • Neutrální hrdinové, které bude možné naverbovat
  • Vylepšený editor světa
  • Spousta nových map určených pro multiplayer
  • Rozšíření multiplayerové části hry, které bude zahrnovat také podporu klanů a turnajů 

Warcraft III   Warcraft III

Vydání datadisku The Frozen Throne pro Warcraft 3 je plánováno na léto letošního roku, jeho cena na světových trzích by neměla překročit částku 35 dolarů (což činí v přepočtu zhruba 1000 - 1100 korun českých).

Oficiální stránky: http://www.wacraft.com/war3x/
Výrobce: Blizzard (http://www.blizzard.com)
Vydavatel: Blizzard (
http://www.blizzard.com)
Vydavatel v ČR: Cenega (
http://www.cenega.cz)

Váš názor Další článek: České verze Fallout Tactics a Rails Across America vyjdou později!

Témata článku: , , , , , , , ,