Saints Row: Gat out of Hell – výlet do pekla (recenze)

Série Saints Row je jasný sandbox s otevřeným světem, kde můžete dělat, co vás jenom napadne. Velmi připomíná konkurenční GTA, ale přeci jenom má něco čím se odlišuje od ostatních her. Specifický humor zdobí všechny tyto hry a datadisk s přídavkem Gat out of Hell nebude výjimkou.

Už podle názvu je jasné, že děj hry bude mít něco společného s peklem. Vše začíná narozeninovou párty, kde se sejdou hrdinové minulých dílů a co se nestane, při menší seanci s vyvoláváním duchů (vy na vašich narozeninových oslavách duchy nevyvoláváte?) je otevřena brána do pekel, která ihned vcucne prezidenta. Pro toho ihned vyráží Kinzie a Johnny Gat. Prezident nebyl totiž unesen nikým menším, než samotným Satanem, který s ním má velmi neblahé plány.

Vítejte v pekle

Peklo je vlastně město, které je rozděleno na několik území. Řekněme si na rovinu, že se jedná o menší sandbox s otevřeným světem, kde lze páchat alotria, ale co jiného od této série čekat, že? Jasně, někdo může namítnout, že jde pouze o re-skin minulého dílu, ale jde přeci jenom spíše o samostatný datadisk.

SaintsRowGatOutOfHell 2015-01-20 16-40-38-02.bmp SaintsRowGatOutOfHell 2015-01-21 15-57-41-05.bmp SaintsRowGatOutOfHell 2015-01-21 16-10-43-23.bmp

A co v tomto městě můžete dělat? Inu, to samé jako v jiných hrách na podobné téma s otevřeným městem, ale přeci jenom, kdo by chtěl krást staré ojeté káry, kterým chybí dveře od nemohoucí zombie? Pokud neřídí popelářský vůz, ten v pekelném podání vypadá drsně.

Možností je několik, ale většinou hned omrzí a úkoly se začnou opakovat, proto doporučuji jít pouze po příběhových misích, tedy jestli nejste z těch, kteří chtějí mít splněné všechny úkoly, které jsou na mapě.

SaintsRowGatOutOfHell 2015-01-20 14-53-08-84.bmp SaintsRowGatOutOfHell 2015-01-22 15-31-43-42.bmp SaintsRowGatOutOfHell 2015-01-22 15-33-18-25.bmp

Jestli chcete zachránit prezidenta, musíte upoutat Satanovu pozornost, a to se dělá nejlépe tím, že začnete ničit. A ničit můžete všechno, co se hýbe. K tomu vám pomohou křídla, která získáte hned na začátku příběhu. Jejich ovládání ale zabere pár minut času. Dále jsou k dispozici různé schopnosti, které je možné si vylepšovat, podobně jako v předchozím plnohodnotném dílu, stejně tak jako zbraně a další vlastnosti, kterými vaše postava bude oplývat.

SaintsRowGatOutOfHell 2015-01-22 16-07-47-18.bmp

Kromě ničení legií démonů se pokusíte na svoji stranu dostat čtyři generály, budoucí to spojence vašich řad. Nejedná se o nikoho menšího, než o Drákulu či Shakespearea, který to rozjíždí jako DJ (Láďu Hrušku jsme nepotkali, ale jistě zde má své místo). Příznivci minulých dílů si přijdou na své, když v pekle najdou staré známé, které sem sami poslali. Nastane tak chvilka nostalgie.

Nechybí vtip

Samotných vtipných momentů je ve hře hned několik. Hlavní postavy se předhánějí v tom, kdo vypustí lepší hlášku a vše je podtrhnuto geniálním muzikálem, kde vystupují čtyři hlavní postavy a předvádějí zde vskutku heroický výkon. Už jenom za ty texty, dabing postav a wtf muzikální scénu si tenhle datadisk zaslouží palec nahoru a jedno zahrání.

SaintsRowGatOutOfHell 2015-01-21 15-50-53-34.bmp SaintsRowGatOutOfHell 2015-01-22 13-56-20-46.bmp SaintsRowGatOutOfHell 2015-01-22 17-07-42-60.bmp

A to je pomalu všechno, za zmínku stojí ještě několik úkolů, které se dají ve hře plnit. Ať už prolétávání městem na čas a sbírání orbů, kydlení přicházejících vln nepřátel, nebo dělání co největší paseky jako zombie nebo jako řidič pekelného tanku. Příběh se odvíjí velmi svižně a notně mu v tom pomáhá přechod pomocí vypravěče s ilustracemi v pozadí. Dohrání čistě příběhové linky mi zabralo kolem 7 hodin, a to jsem se snažil neplnit moc vedlejších úkolů.

Dostupné pro: PC, X360, PS3, PS4, Xbox One
Žánr: Akce | Akční adventura
Výrobce: Volition
Začátek prodeje: 23. ledna 2015
  • Příběh
  • Tuna vtípků
  • Hudební podkres
  • Svižnost
  • Herní doba
  • Nezajímavý svět
  • Opakující se mise

Co říci na závěr? Gat out the Hell je svižný datadisk, který mohu doporučit i těm co obvykle nemají otevřený svět rádi. Příběh zde hraje na silnější linku a nechybí tady ani vtip, který je brán více vážně, než jste od tvůrců zvyklí.

Saints Row 4: do blázince a ještě dál (recenze)

Saints Row 4: do blázince a ještě dál (recenze)

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

Vybrali jsme nejlepší PC hry pod stromeček

Vybrali jsme nejlepší PC hry pod strom…

Toto je deset her, které byste rozhodně neměli při hraní na počítači vynechat.

18.  11.  2017 | | 12 N/A
Need for Speed Payback: nedostatečně rychle a zběsile (recenze)

Need for Speed Payback: nedostatečně r…

Po menší přestávce jsme se konečně dočkali dalšího dílu série Need for Speed. Prospěla závodům pauza stejně, jako novému asasínovi? To se dozvíte z naší recenze.

12.  11.  2017 | | 17 N/A
Na PS Store startuje nová akce, najdete tam spoustu her pod tři stovky

Na PS Store startuje nová akce, najdet…

Chcete si doplnit svou digitální knihovničku konzole Playstation o pár parádních pecek? V obchodě máte skvělou akci.

16.  11.  2017 | | 4 N/A
Testovali jsme Xbox One X: jde o nejvýkonnější konzoli na trhu?

Testovali jsme Xbox One X: jde o nejvý…

Tak je to konečně tady. Vyšel Xbox One X, nejvýkonnější konzole na trhu a dlouho opěvovaný klenot Microsoftu. Je to opravdu dobrá herní mašina nebo přeceněný favorit?

17.  11.  2017 | | 16 N/A
Fanoušci přinutili EA ke změně, Star Wars Battlefront 2 bude lepší

Fanoušci přinutili EA ke změně, Star W…

Velká vlna nevole od fanoušků Battlefrontu podle všeho padla na úrodnou půdu. EA chystá změny.

18.  11.  2017 | | 2 N/A
Městská akce Watch Dogs je na PC zdarma, stahujte!

Městská akce Watch Dogs je na PC zdarm…

Pokud jste ještě nedali prvním dílu této série šanci, nyní už nemáte žádný důvod akci nevyzkoušet.

7.  11.  2017 | | 2 N/A
Microsoft rozjíždí časově omezenou nabídku bundlů konzole Xbox One S

Microsoft rozjíždí časově omezenou nab…

Slevová mánie začíná.

12.  11.  2017 |
Cosplay: Když se z holek stávají vysněné krásky z videoher

Cosplay: Když se z holek stávají vysně…

Svět videoher se již dávno vymanil ze svého virtuálního rámce a čím dál tím více se prolíná s naším reálným životem a to v mnoha ohledech. Je ve vzájemném propojení s literaturou, filmovou či hudební tvorbou a ovlivňuje též intersociální vztahy. Jedním z pozoruhodných fenoménů v tomto ohledu je stále populárnější cosplay.

9.  11.  2017 | | 31 N/A