Saints Row: Gat out of Hell – výlet do pekla (recenze)

vytisknout velikost písma
Série Saints Row je jasný sandbox s otevřeným světem, kde můžete dělat, co vás jenom napadne. Velmi připomíná konkurenční GTA, ale přeci jenom má něco čím se odlišuje od ostatních her. Specifický humor zdobí všechny tyto hry a datadisk s přídavkem Gat out of Hell nebude výjimkou.

Už podle názvu je jasné, že děj hry bude mít něco společného s peklem. Vše začíná narozeninovou párty, kde se sejdou hrdinové minulých dílů a co se nestane, při menší seanci s vyvoláváním duchů (vy na vašich narozeninových oslavách duchy nevyvoláváte?) je otevřena brána do pekel, která ihned vcucne prezidenta. Pro toho ihned vyráží Kinzie a Johnny Gat. Prezident nebyl totiž unesen nikým menším, než samotným Satanem, který s ním má velmi neblahé plány.

Vítejte v pekle

Peklo je vlastně město, které je rozděleno na několik území. Řekněme si na rovinu, že se jedná o menší sandbox s otevřeným světem, kde lze páchat alotria, ale co jiného od této série čekat, že? Jasně, někdo může namítnout, že jde pouze o re-skin minulého dílu, ale jde přeci jenom spíše o samostatný datadisk.

SaintsRowGatOutOfHell 2015-01-20 16-40-38-02.bmp SaintsRowGatOutOfHell 2015-01-21 15-57-41-05.bmp SaintsRowGatOutOfHell 2015-01-21 16-10-43-23.bmp

A co v tomto městě můžete dělat? Inu, to samé jako v jiných hrách na podobné téma s otevřeným městem, ale přeci jenom, kdo by chtěl krást staré ojeté káry, kterým chybí dveře od nemohoucí zombie? Pokud neřídí popelářský vůz, ten v pekelném podání vypadá drsně.

Možností je několik, ale většinou hned omrzí a úkoly se začnou opakovat, proto doporučuji jít pouze po příběhových misích, tedy jestli nejste z těch, kteří chtějí mít splněné všechny úkoly, které jsou na mapě.

SaintsRowGatOutOfHell 2015-01-20 14-53-08-84.bmp SaintsRowGatOutOfHell 2015-01-22 15-31-43-42.bmp SaintsRowGatOutOfHell 2015-01-22 15-33-18-25.bmp

Jestli chcete zachránit prezidenta, musíte upoutat Satanovu pozornost, a to se dělá nejlépe tím, že začnete ničit. A ničit můžete všechno, co se hýbe. K tomu vám pomohou křídla, která získáte hned na začátku příběhu. Jejich ovládání ale zabere pár minut času. Dále jsou k dispozici různé schopnosti, které je možné si vylepšovat, podobně jako v předchozím plnohodnotném dílu, stejně tak jako zbraně a další vlastnosti, kterými vaše postava bude oplývat.

SaintsRowGatOutOfHell 2015-01-22 16-07-47-18.bmp

Kromě ničení legií démonů se pokusíte na svoji stranu dostat čtyři generály, budoucí to spojence vašich řad. Nejedná se o nikoho menšího, než o Drákulu či Shakespearea, který to rozjíždí jako DJ (Láďu Hrušku jsme nepotkali, ale jistě zde má své místo). Příznivci minulých dílů si přijdou na své, když v pekle najdou staré známé, které sem sami poslali. Nastane tak chvilka nostalgie.

Nechybí vtip

Samotných vtipných momentů je ve hře hned několik. Hlavní postavy se předhánějí v tom, kdo vypustí lepší hlášku a vše je podtrhnuto geniálním muzikálem, kde vystupují čtyři hlavní postavy a předvádějí zde vskutku heroický výkon. Už jenom za ty texty, dabing postav a wtf muzikální scénu si tenhle datadisk zaslouží palec nahoru a jedno zahrání.

SaintsRowGatOutOfHell 2015-01-21 15-50-53-34.bmp SaintsRowGatOutOfHell 2015-01-22 13-56-20-46.bmp SaintsRowGatOutOfHell 2015-01-22 17-07-42-60.bmp

A to je pomalu všechno, za zmínku stojí ještě několik úkolů, které se dají ve hře plnit. Ať už prolétávání městem na čas a sbírání orbů, kydlení přicházejících vln nepřátel, nebo dělání co největší paseky jako zombie nebo jako řidič pekelného tanku. Příběh se odvíjí velmi svižně a notně mu v tom pomáhá přechod pomocí vypravěče s ilustracemi v pozadí. Dohrání čistě příběhové linky mi zabralo kolem 7 hodin, a to jsem se snažil neplnit moc vedlejších úkolů.

Dostupné pro: PC, X360, PS3, PS4, Xbox One
Žánr: Akce | Akční adventura
Výrobce: Volition
Začátek prodeje: 23. ledna 2015
  • Příběh
  • Tuna vtípků
  • Hudební podkres
  • Svižnost
  • Herní doba
  • Nezajímavý svět
  • Opakující se mise

Co říci na závěr? Gat out the Hell je svižný datadisk, který mohu doporučit i těm co obvykle nemají otevřený svět rádi. Příběh zde hraje na silnější linku a nechybí tady ani vtip, který je brán více vážně, než jste od tvůrců zvyklí.

PC | Recenze | PS3 | X360 | Akce

Saints Row 4: do blázince a ještě dál (recenze)

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

Graficky vymazlený Skyrim s desítkami modifikací stále nemá konkurenci

Graficky vymazlený Skyrim s desítkami …

Prozatím poslední plnohodnotný díl ze série The Elder Scrolls už je venku mnoho let, a přitom stále dokáže uhranout.

12.  5.  2017 | | 2 N/A
Neuvěřitelná piplačka: Nadšenec postavil v Minecraftu New York

Neuvěřitelná piplačka: Nadšenec postav…

Minecraft je ve zkušených rukou nekonečným mořem insporace. A občas dokážou vzniknout unikátní projekty.

9.  5.  2017 | | 9 N/A
9 českých adventur, které si musíte zahrát ještě dnes

9 českých adventur, které si musíte za…

I když by se zdálo, že na české herní scéně nevzniká moc her, rozhodně tomu tak není. A protože spousta nových čtenářů už nepamatuje tuto slávu, chtěl bych ji v tomto článku připomenout.

21.  5.  2017 | | 5 N/A
Hráči v Horizonu fotí umělecká díla: máme ta nejlepší (galerie)

Hráči v Horizonu fotí umělecká díla: m…

Horizon je jednou z nejhezčích her současnosti a nový foto mód je toho jasným důkazem.

15.  5.  2017 | | 3 N/A
Prey: vetřelec, kam se podíváš (recenze)

Prey: vetřelec, kam se podíváš (recenz…

Po povedeném Dishonored 2 se studio Arcane snaží uspět vesmírnou akcí Prey. Skvělá atmosféra, chytlavý bojový systém, ohromující svět – to vše vývojáři slibovali. Povedlo se to?

11.  5.  2017 | | 1 N/A
Sci-fi epos Destiny 2 se odhaluje: obří galerie, trailery a první detaily

Sci-fi epos Destiny 2 se odhaluje: obř…

Bungie slibuje, že pokračování sci-fi MMO Destiny bude o řád lepší, než jednička. A z toho, co jsme měli možnost vidět bychom tomu i chtěli věřit.

19.  5.  2017 | | 3 N/A
Nadšenec předělal kompletní film Terminator 2 do enginu GTA 5

Nadšenec předělal kompletní film Termi…

Občas zkrátka nemáte co dělat a fandíte Skynetu.

12.  5.  2017 | | 4 N/A
The Surge: hra, kterou budete milovat i nenávidět (recenze)

The Surge: hra, kterou budete milovat …

Dlouho očekávané hardcore akční RPG The Surge je konečně na světě. Jak moc naplnila silná slova svých tvůrců a naděje hráčské komunity?

16.  5.  2017 |