Saints Row: Gat out of Hell – výlet do pekla (recenze)

vytisknout velikost písma
Série Saints Row je jasný sandbox s otevřeným světem, kde můžete dělat, co vás jenom napadne. Velmi připomíná konkurenční GTA, ale přeci jenom má něco čím se odlišuje od ostatních her. Specifický humor zdobí všechny tyto hry a datadisk s přídavkem Gat out of Hell nebude výjimkou.

Už podle názvu je jasné, že děj hry bude mít něco společného s peklem. Vše začíná narozeninovou párty, kde se sejdou hrdinové minulých dílů a co se nestane, při menší seanci s vyvoláváním duchů (vy na vašich narozeninových oslavách duchy nevyvoláváte?) je otevřena brána do pekel, která ihned vcucne prezidenta. Pro toho ihned vyráží Kinzie a Johnny Gat. Prezident nebyl totiž unesen nikým menším, než samotným Satanem, který s ním má velmi neblahé plány.

Vítejte v pekle

Peklo je vlastně město, které je rozděleno na několik území. Řekněme si na rovinu, že se jedná o menší sandbox s otevřeným světem, kde lze páchat alotria, ale co jiného od této série čekat, že? Jasně, někdo může namítnout, že jde pouze o re-skin minulého dílu, ale jde přeci jenom spíše o samostatný datadisk.

SaintsRowGatOutOfHell 2015-01-20 16-40-38-02.bmp SaintsRowGatOutOfHell 2015-01-21 15-57-41-05.bmp SaintsRowGatOutOfHell 2015-01-21 16-10-43-23.bmp

A co v tomto městě můžete dělat? Inu, to samé jako v jiných hrách na podobné téma s otevřeným městem, ale přeci jenom, kdo by chtěl krást staré ojeté káry, kterým chybí dveře od nemohoucí zombie? Pokud neřídí popelářský vůz, ten v pekelném podání vypadá drsně.

Možností je několik, ale většinou hned omrzí a úkoly se začnou opakovat, proto doporučuji jít pouze po příběhových misích, tedy jestli nejste z těch, kteří chtějí mít splněné všechny úkoly, které jsou na mapě.

SaintsRowGatOutOfHell 2015-01-20 14-53-08-84.bmp SaintsRowGatOutOfHell 2015-01-22 15-31-43-42.bmp SaintsRowGatOutOfHell 2015-01-22 15-33-18-25.bmp

Jestli chcete zachránit prezidenta, musíte upoutat Satanovu pozornost, a to se dělá nejlépe tím, že začnete ničit. A ničit můžete všechno, co se hýbe. K tomu vám pomohou křídla, která získáte hned na začátku příběhu. Jejich ovládání ale zabere pár minut času. Dále jsou k dispozici různé schopnosti, které je možné si vylepšovat, podobně jako v předchozím plnohodnotném dílu, stejně tak jako zbraně a další vlastnosti, kterými vaše postava bude oplývat.

SaintsRowGatOutOfHell 2015-01-22 16-07-47-18.bmp

Kromě ničení legií démonů se pokusíte na svoji stranu dostat čtyři generály, budoucí to spojence vašich řad. Nejedná se o nikoho menšího, než o Drákulu či Shakespearea, který to rozjíždí jako DJ (Láďu Hrušku jsme nepotkali, ale jistě zde má své místo). Příznivci minulých dílů si přijdou na své, když v pekle najdou staré známé, které sem sami poslali. Nastane tak chvilka nostalgie.

Nechybí vtip

Samotných vtipných momentů je ve hře hned několik. Hlavní postavy se předhánějí v tom, kdo vypustí lepší hlášku a vše je podtrhnuto geniálním muzikálem, kde vystupují čtyři hlavní postavy a předvádějí zde vskutku heroický výkon. Už jenom za ty texty, dabing postav a wtf muzikální scénu si tenhle datadisk zaslouží palec nahoru a jedno zahrání.

SaintsRowGatOutOfHell 2015-01-21 15-50-53-34.bmp SaintsRowGatOutOfHell 2015-01-22 13-56-20-46.bmp SaintsRowGatOutOfHell 2015-01-22 17-07-42-60.bmp

A to je pomalu všechno, za zmínku stojí ještě několik úkolů, které se dají ve hře plnit. Ať už prolétávání městem na čas a sbírání orbů, kydlení přicházejících vln nepřátel, nebo dělání co největší paseky jako zombie nebo jako řidič pekelného tanku. Příběh se odvíjí velmi svižně a notně mu v tom pomáhá přechod pomocí vypravěče s ilustracemi v pozadí. Dohrání čistě příběhové linky mi zabralo kolem 7 hodin, a to jsem se snažil neplnit moc vedlejších úkolů.

Dostupné pro: PC, X360, PS3, PS4, Xbox One
Žánr: Akce | Akční adventura
Výrobce: Volition
Začátek prodeje: 23. ledna 2015
  • Příběh
  • Tuna vtípků
  • Hudební podkres
  • Svižnost
  • Herní doba
  • Nezajímavý svět
  • Opakující se mise

Co říci na závěr? Gat out the Hell je svižný datadisk, který mohu doporučit i těm co obvykle nemají otevřený svět rádi. Příběh zde hraje na silnější linku a nechybí tady ani vtip, který je brán více vážně, než jste od tvůrců zvyklí.

PC | Recenze | X360 | PS3 | Akce

Saints Row 4: do blázince a ještě dál (recenze)

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

10 nejzajímavějších grafických proměn světa Minecraftu

10 nejzajímavějších grafických proměn …

Minecraft může vypadat trochu jinak, než ho znáte. Hra se totiž dočkala několika modů a rozšíření. Podívejme se na 10 nejzajímavějších balíčků s texturami a kosmetickými úpravami.

25.  3.  2017 | | 10 N/A
Nejede internet? Nudit se nemusíte, Chrome má v sobě skrytou hru

Nejede internet? Nudit se nemusíte, Ch…

včera | | 13 N/A
FlatOut 4: Total Insanity – návrat legendy? (recenze)

FlatOut 4: Total Insanity – návrat leg…

Závodní série FlatOut se dvanáct let své existence jistě stala kultovní záležitostí, a to i navzdory hodně nepovedenému třetímu dílu. Přest,o nebo právě proto jsme na plnohodnotného následovníka museli čekat dlouhých šest let. Vyplatila se taková dlouhá odmlka?

17.  3.  2017 | | 10 N/A
Hry jsou uměním: když grafika zraje (galerie)

Hry jsou uměním: když grafika zraje (g…

Občas vyjde populární hra a časem se člověk nemůže uvěřit, co vše je z ní možné graficky vytáhnout. Pojďme si podat zub času.

14.  3.  2017 | | 5 N/A
10 důvodů, proč se ponořit do hry Total War

10 důvodů, proč se ponořit do hry Tota…

Strategie nepatří dnes k nejpopulárnějším žánrům, nicméně nikde jinde neokusíte tak sladký pocit moci se všemi výhodami a nevýhodami. V Total War se dostanete do role vůdce zodpovědného za celý národ a závisí jen na vás, zda vaše země bude prosperovat.

15.  3.  2017 | | 8 N/A
Hrajeme Mass Effect Andromeda: vzhůru do cizích světů (galerie)

Hrajeme Mass Effect Andromeda: vzhůru …

Mass Effect: Andromeda vychází až 23. března, ale díky EA Access jsme si od 16. března mohli k plné hře přičichnout. Podívejte se na naše pohlednice z cest.

19.  3.  2017 | | 5 N/A
Simulátor skládání počítače - naučte se stavět stolní počítač

Simulátor skládání počítače - naučte s…

V době, kdy simulátor zemědělské techniky patří k nejúspěšnějším hrám, bylo jen otázkou doby, kdy někdo udělá simulátor, který skutečně využijete - simulátor skládání počítače.

16.  3.  2017 | | 4 N/A
10 tipů, jak být ostříleným borcem v Mass Effect: Andromeda

10 tipů, jak být ostříleným borcem v M…

Nový Mass Effect je plný nástrah a novinek. Pomůžeme vám se s nimi vypořádat.

22.  3.  2017 | | 6 N/A