Saints Row: Gat out of Hell – výlet do pekla (recenze)

Série Saints Row je jasný sandbox s otevřeným světem, kde můžete dělat, co vás jenom napadne. Velmi připomíná konkurenční GTA, ale přeci jenom má něco čím se odlišuje od ostatních her. Specifický humor zdobí všechny tyto hry a datadisk s přídavkem Gat out of Hell nebude výjimkou.

Už podle názvu je jasné, že děj hry bude mít něco společného s peklem. Vše začíná narozeninovou párty, kde se sejdou hrdinové minulých dílů a co se nestane, při menší seanci s vyvoláváním duchů (vy na vašich narozeninových oslavách duchy nevyvoláváte?) je otevřena brána do pekel, která ihned vcucne prezidenta. Pro toho ihned vyráží Kinzie a Johnny Gat. Prezident nebyl totiž unesen nikým menším, než samotným Satanem, který s ním má velmi neblahé plány.

Vítejte v pekle

Peklo je vlastně město, které je rozděleno na několik území. Řekněme si na rovinu, že se jedná o menší sandbox s otevřeným světem, kde lze páchat alotria, ale co jiného od této série čekat, že? Jasně, někdo může namítnout, že jde pouze o re-skin minulého dílu, ale jde přeci jenom spíše o samostatný datadisk.

SaintsRowGatOutOfHell 2015-01-20 16-40-38-02.bmp SaintsRowGatOutOfHell 2015-01-21 15-57-41-05.bmp SaintsRowGatOutOfHell 2015-01-21 16-10-43-23.bmp

A co v tomto městě můžete dělat? Inu, to samé jako v jiných hrách na podobné téma s otevřeným městem, ale přeci jenom, kdo by chtěl krást staré ojeté káry, kterým chybí dveře od nemohoucí zombie? Pokud neřídí popelářský vůz, ten v pekelném podání vypadá drsně.

Možností je několik, ale většinou hned omrzí a úkoly se začnou opakovat, proto doporučuji jít pouze po příběhových misích, tedy jestli nejste z těch, kteří chtějí mít splněné všechny úkoly, které jsou na mapě.

SaintsRowGatOutOfHell 2015-01-20 14-53-08-84.bmp SaintsRowGatOutOfHell 2015-01-22 15-31-43-42.bmp SaintsRowGatOutOfHell 2015-01-22 15-33-18-25.bmp

Jestli chcete zachránit prezidenta, musíte upoutat Satanovu pozornost, a to se dělá nejlépe tím, že začnete ničit. A ničit můžete všechno, co se hýbe. K tomu vám pomohou křídla, která získáte hned na začátku příběhu. Jejich ovládání ale zabere pár minut času. Dále jsou k dispozici různé schopnosti, které je možné si vylepšovat, podobně jako v předchozím plnohodnotném dílu, stejně tak jako zbraně a další vlastnosti, kterými vaše postava bude oplývat.

SaintsRowGatOutOfHell 2015-01-22 16-07-47-18.bmp

Kromě ničení legií démonů se pokusíte na svoji stranu dostat čtyři generály, budoucí to spojence vašich řad. Nejedná se o nikoho menšího, než o Drákulu či Shakespearea, který to rozjíždí jako DJ (Láďu Hrušku jsme nepotkali, ale jistě zde má své místo). Příznivci minulých dílů si přijdou na své, když v pekle najdou staré známé, které sem sami poslali. Nastane tak chvilka nostalgie.

Nechybí vtip

Samotných vtipných momentů je ve hře hned několik. Hlavní postavy se předhánějí v tom, kdo vypustí lepší hlášku a vše je podtrhnuto geniálním muzikálem, kde vystupují čtyři hlavní postavy a předvádějí zde vskutku heroický výkon. Už jenom za ty texty, dabing postav a wtf muzikální scénu si tenhle datadisk zaslouží palec nahoru a jedno zahrání.

SaintsRowGatOutOfHell 2015-01-21 15-50-53-34.bmp SaintsRowGatOutOfHell 2015-01-22 13-56-20-46.bmp SaintsRowGatOutOfHell 2015-01-22 17-07-42-60.bmp

A to je pomalu všechno, za zmínku stojí ještě několik úkolů, které se dají ve hře plnit. Ať už prolétávání městem na čas a sbírání orbů, kydlení přicházejících vln nepřátel, nebo dělání co největší paseky jako zombie nebo jako řidič pekelného tanku. Příběh se odvíjí velmi svižně a notně mu v tom pomáhá přechod pomocí vypravěče s ilustracemi v pozadí. Dohrání čistě příběhové linky mi zabralo kolem 7 hodin, a to jsem se snažil neplnit moc vedlejších úkolů.

Dostupné pro: PC, X360, PS3, PS4, Xbox One
Žánr: Akce | Akční adventura
Výrobce: Volition
Začátek prodeje: 23. ledna 2015
  • Příběh
  • Tuna vtípků
  • Hudební podkres
  • Svižnost
  • Herní doba
  • Nezajímavý svět
  • Opakující se mise

Co říci na závěr? Gat out the Hell je svižný datadisk, který mohu doporučit i těm co obvykle nemají otevřený svět rádi. Příběh zde hraje na silnější linku a nechybí tady ani vtip, který je brán více vážně, než jste od tvůrců zvyklí.



NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

Nejlepší hry zdarma: Jak si skvěle zahrát a neutratit za to ani korunu

Nejlepší hry zdarma: Jak si skvěle zahrát a neutra…

Za kvalitní hry nemusíte utratit ani korunu. Máme pro vás tipy na nejzajímavější hry zdarma, které přitom snesou srovnání s draze placenými tituly a v mnohém je i překonávají. Hry žijí z drobných nákupů přímo ve hře, ale ani za ně utrácet nemusíte.

9.  5.  2021 | |51 N/A
Michal MaliarovMartin NahodilVojtěch Matušinský
TémaFree-to-play
Returnal: na hraně zítřka s příchutí Vetřelců | Recenze

Returnal: na hraně zítřka s příchutí Vetřelců | Re…

Housemarque opět zabodovali ve sci-fi žánru a tentokrát budete umírat rádi.

29.  4.  2021 | |3 N/A
Michal Maliarov
ReturnalRecenze
Hry zadarmo nebo se slevou: festival polských her a RPG Pine zdarma

Hry zadarmo nebo se slevou: festival polských her …

Na všech herních platformách je každou chvíli nějaká slevová akce. Každý týden proto vybíráme ty nejatraktivnější, které by vám neměly uniknout. Pokud chcete získat hry zdarma nebo s výhodnou slevou, podívejte se na aktuální přehled akcí!

7.  5.  2021 |
Martin Nahodil
Hry zdarmaSlevové akce
Hry zadarmo nebo se slevou: oslavy zlatého týdne a balíček Lego her

Hry zadarmo nebo se slevou: oslavy zlatého týdne a…

Na všech herních platformách je každou chvíli nějaká slevová akce. Každý týden proto vybíráme ty nejatraktivnější, které by vám neměly uniknout. Pokud chcete získat hry zdarma nebo s výhodnou slevou, podívejte se na aktuální přehled akcí!

30.  4.  2021 | |4 N/A
Martin Nahodil
Hry zdarmaSlevové akce
Dostupnost PS5 se letos nezlepší. Konzole bude těžko k sehnání i příští rok

Dostupnost PS5 se letos nezlepší. Konzole bude těž…

Stále čekáte na nový PlayStation? Dostupnost se blízké době určitě nezlepší

10.  5.  2021 | |7 N/A
Lukáš Václavík
PlayStation 5SonyKonzole
Microsoft nechá vývojářům PC her více peněz a chystá velké novinky

Microsoft nechá vývojářům PC her více peněz a chys…

Microsoft srovnal krok s Epic Games Storem a vývojářům také nechá 88 % tržeb

29.  4.  2021 | |3 N/A
Lukáš Václavík
Windows 10MicrosoftPC
Hrajte na chytrých hodinkách: 9 tipů na nejlepší herní zážitky mimo telefon

Hrajte na chytrých hodinkách: 9 tipů na nejlepší h…

Kdo říkal, že na hraní mobilních her potřebujete mobil? Máme pro vás skvělé tipy ke hraní na chytrých hodinkách.

11.  5.  2021 | |4 N/A
Michal Maliarov
Mobilní hryTéma
Herní filosofie: jak se hrálo před čtvrt stoletím aneb počínající krize průmyslu

Herní filosofie: jak se hrálo před čtvrt stoletím …

Máte rádi nostalgické vzpomínání? My ano a dost věcí jsme si díky tomu uvědomili.

6.  5.  2021 | |20 N/A
Ladislav Novák
Retro