Samsung | SSD | Playstation 5

Samsung připravil speciální verzi SSD 980 Pro s rozvaděčem tepla pro PlayStation 5

Samsung se připojí k nové vlně SSD, která jsou optimalizovaná pro PlayStation 5. Nový model ale vlastně žádnou novinkou není, protože jde o již dávno dostupné SSD obohacené dodatečným rozvaděčem tepla, který doporučuje samotné Sony.

V nové verzi operačního systému pro herní konzoli PlayStation 5 už je možné začít použít integrovaný slot M.2 pro SSD, která rozšíří interní SSD s kapacitou 825 GB. Sony doporučuje, že by SSD měla mít rychlost čtení minimálně 5 GB/s, ale jak ukázaly nedávné testy, zas takový rozdíl to s pomalejšími modely není. Nutností je naopak kompatibilita s PCI Express 4.0.

Samsung proto pro PS5 připravil jednoduše speciální verzi stávajícího SSD 980 Pro, který u čtení dosahuje až na 7 GB/s a při zápisu na 5,1 GB/s. Nový model nese oficiální označení „980 Pro with Heatsink“ tedy s přízviskem popisující použitý rozvaděč tepla, který je na obou stranách. V PS5 je toto SSD totiž v poměrně uzavřeném prostoru a bez pasivního chladiče by mohlo hrozit přehřívání, a tedy snižování výkonu úložiště.

Výrobce bude tuto verzi prodávat od 29. října v kapacitách 1 TB a 2 TB s cenou přibližně 7 tisíc korun, respektive 13 tisíc korun za větší variantu.

Diskuze (3) Další článek: Mise Inspiration4: Pilotku Sian Proctor trápila vesmírná nemoc

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,