Samurai II: Vengeance - krvavé hody (recenze)

Feudální Japonsko bylo místem, kde krev tekla proudem a brutalita představovala denní chleba samurajů. Alespoň dle pokračování české rubanice.

Ve starověkém feudálním Japonsku byste si zřejmě jen tak neodpočinuli. Většina tamějších obyvatel se totiž výtečně bavila porcováním démonů a jejich lidských nohsledů. Přesně tohle přináší pokračování akční mlátičky Samurai, s jejímž prvním dílem jsme se mohli setkat před nějakým časem. A už teď můžu prozradit, že se u této ryze brutální samurajské záležitosti nudit rozhodně nebudete!

samurai-ii-vengeance_1.jpg

Příběh je vyprávěný formou kresleného komiksu a točí se kolem démona Orochi, který pomocí banditů terorizuje celou zemi útoky z jeho magické vznášející se pevnosti. Hra nabízí celkem 7 nabitých kampaní, jež zkušenému hráči zaberou cca. 2-3 hodiny.

U této ryze brutální samurajské záležitosti se nudit rozhodně nebudete

Navrch zde ještě najdete nekonečný Dojo mód propojený se službou Game Center či extra těžkou obtížnost pro kampaň. Po jejím zvolení se zejména pozdější úrovně stávají opravdovou výzvou. Zkrátka nový Samurai II přináší spoustu zábavy a iPhone z ruky jen tak nepustíte.

samurai-ii-vengeance_4.jpg

Herní mechanismus spočívá v procházení lineárními úrovněmi a brutálním likvidováním všech nepřátel. Těch je hned několik druhů. Na své cestě potkáte obyčejné pohůnky, lučištníky, ale i opravdové samuraje, kteří jsou o něco odolnější, umí blokovat vaše údery a tím pádem vám dokážou pořádně zavařit. To vše zakončuje gigantický démon Orochi a krvavá párty na jeho létající pevnosti. Jednotlivé úrovně jsou však na můj vkus až příliš lineární. Každý level se skládá z jednotlivých úzkých uliček, které vás vždy dovedou na větší prostranství, kde se spustí klasická rubačka.

samurai-ii-vengeance_3.jpg

K úspěšnému zvládnutí samurajského meče vám pomůže jednoduché a velmi účelné ovládání skládající se tradičně z D-padu a tří tlačítek, kde jsou 2 určené pro boj a jedno pro efektivní úskok do stran. Kombinací obou akčních tlačítek lze složit několik zničujících komb, která si můžete koupit a vylepšit ve speciálním menu za nasbírané body.

Dostane vás také úžasné grafické zpracování, kdy na jedné straně stojí pohádková grafika v čele s nádherným, detailním a měnícím se prostředím a na straně druhé naprosto fantastické efekty.

Hlavní hrdina se opravdu s nikým nemazlí

Hlavní hrdina se opravdu s nikým nemazlí a krom horizontálního i vertikálního dělení svých nepřátel dojde i na useknuté hlavy, končetiny, nebo tváře. Zvuková stránka nabízí jemné tóny, které ve spojení s brutalitou vytváří zajímavé dílo určené nejenom virtuálním řezníkům.

Dostupné pro: iPhone
Žánr: Akce | Third person samurajská akce
Výrobce: MADFINGER Games | Webové stránky hry
  • brutální hratelnost
  • skvělé efekty
  • nádherně kreslená grafika
  • lineárnost
  • vyzývající obtížnost
  • opakující se nepřátelé
Diskuze (5) Další článek: NFS HP se stáhl 2 milión-krát

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,