Sběratel v aukci prodal největší sbírku videoher, nastřádal jich 11 tisíc

Držitel světového rekordu ve velikosti sbírky videoher, Michael Thomasson, svých 11 tisíc videoher prodal v aukci za tříčtvrtě milionu amerických dolarů (více než 15 milionů korun). Neznámý kupec tak pravděpodobně získal největší sbírku her na světě.

Thomasson se sbírání věnuje déle než 25 let a říká, že hry jsou jeho život. Proto se hodlá sbírání, ale také i publikování knih o hrách, vystupování v televizích a rádiích, vytváření nových her i řízení a otevírání obchodů s hrami věnovat i nadále. Dle svých slov svou sbírku v minulosti prodal již několikrát, aby vždy dokázal vytvořit další, takže věří, že tentokrát to opět nebude problém. Sbírku prodal z rodinných důvodů.

Z 11 tisíc videoher je celá čtvrtina dosud nehraná a nerozbalená v původním balení. Ve své sbírce má hry pro několik desítek různých konzolí (jejich soupis by překonal rámec tohoto článku, ale je možné jej prohlédnout na jeho webu věnujícímu se kolekci – nachází se zde i soupis všech videoher ve sbírce). A v rámci velké části z nich má dokonce kompletní nebo téměř kompletní sbírku všech her vydaných ve Spojených státech pro danou konzoli.

0001396254.JPG

Diskuze (3) Další článek: Transformers: Rise of the Dark Spark představuje mód Escalation

Témata článku: , , , ,