Scalebound je oficiálně zrušen, Microsoft věří ve světlé zítřky

Těšili jste se, až si zalétáte s dráčkem? Bohužel máte smůlu. Microsoft se po údajně pečlivém uvážení rozhodl zrušit nadějné JRPG Scalebound.

Xbox na rozdíl od Playstationu vždy zaostával co se týče počtu japonských titulů. Náhle však dostal šanci k majestátní ofenzívě, když se v roce 2014 pochlubil titulem Scalebound, který se navíc tvořil v dílnách zkušeného studia PlatinumGames známého například díky sérii Bayonetta. Nadějná vyhlídka skvělé akce ve spolupráci se sympatickým dráčkem se však po rozhodnutí vydavatele Microsoft Studios nekoná.

Dle Eurogameru neměli vývojáři z PlatinumGames s Microsoft Studios zrovna nejlepší vztah a všechno se údajně ještě zhoršilo po nových záběrech hry na letošním Gamescomu. Tyto spory způsobovaly další potíže celkové kvalitě chystaného projektu a Microsoft Studios pochopitelně nemělo moc velkou radost, když si jedni z nejvýznamnějších vývojářů studia vzali na listopad měsíc volna. To samozřejmě způsobilo nutnost dalšího odložení titulu, který měl původně vyjít již minulý rok.

Microsoft se hájí, že za zrušením titulu nestojí osobní, nýbrž pouze ekonomické důvody a pro Xbox One hráče bude zrušení titulu znamenat dokonce světlejší vyhlídky do budoucna. Ve svém prohlášení také upozornil, že před sebou máme skvělý lineup her:

„Po důkladném uvažování se Microsoft Studios rozhodl ukončit výrobu Scalebound. Tvrdě pracujeme, abychom tento rok doručili úžasný lineup her pro naše fanoušky začleňující Halo Wars 2, Crackdown 3, State of Decay 2, Sea of Thieves a další skvělé zážitky.“

Zda má Microsoft Studios nějaké eso v rukávu a zrušením Scalebound chce hlavně větší množství peněz pro jeho realizaci můžeme jen těžko odhadovat. Určitě je ale veliká škoda, že se svého zrušení dočkal ambiciózně působící titul. Microsoft již začal mazat všechny zmínky o Scalebound včetně trailerů či účtů na sociálních sítích.

Váš názor Další článek: Ace Combat 7: zpět do oblak

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,