Scénárista Rogue One se ostře pustil do EA kvůli zrušení Star Wars projektu

EA dostává poslední dobou solidní čočku.

Co si budeme povídat, EA to poslední dobou koní na plné čáře. Za několik posledních let se jedny z nejočekávanějších a nejslibnějších projektů z univerza Hvězdných válek zrušily, případně úplně překopaly a hráči tak vlastně ani neví, zda se někdy dočkají důstojného využití licence. Zrušen byl jak projekt Amy Hennigové ve stylu Uncharted, tak RPG s otevřeným světem z rukou EA Vancouver. 

Vypadá to ale, že nejsme v bušení do EA sami a hodně kriticky se k situaci staví mnozí vývojáři i vydavatelé. Jedním z nich je i scénárista a člen týmu, stojícím za filmem Rogue One a úzce spolupracujícím s Disney, Gary Whitta. A nevidí budoucnost EA moc růžově. 

"Dohoda mezi Disney a EA byla podepsána v roce 2013 na 10 let. Jsme jen trochu za půlkou a moc času nezbývá. Představme si nyní, že jsme Bob Iger, generální ředitel společnosti Disney, který volá do EA zjistit, jak se věci mají. Pojďme se podívat, jak to klukům jde...vydali jsme dvě hry ze světa Battlefrontu, jedna z nichž neměla příběh vůbec, obě hry spíše průměrné, u druhé pak udeřilo fiasko s mikrotransakcemi, které silně zasáhlo nejen EA, ale i samotné Disney a značku Star Wars jako takovou," říká Whitta. 

"Měli jste hru ve stylu Uncharted ze světa Star Wars, o kterou se vám starala scénáristka Uncharted a pravděpodobně jedna z nejlepších příběhových návrhářek v herní branži. Vypadalo to fenomenálně. Zrušeno! Přehodili jste peníze a zdroje do dalšího ambiciózního projektu, Hvězdných válek s otevřeným světem. Zrušeno! Dobře, co tam máme dál...nic. To jsme předvedli během pěti let," zakončil Whitta. 

Na otázku, zda je šance prodloužení či obnovení smlouvy a udržení licence pod hlavičkou EA odpověděl Whitta, že to pravděpodobně nebude chtít ani jedna ze stran. 

Nám nezbývá než držet palce studiu Respawn, která kutí nejbližší a nejslibnější Star Wars projekt. Ten by měl dorazit už koncem letošního roku a my doufáme, že EA nezničí aspoň to.  

Diskuze (5) Další článek: Závody Forza Horizon 4 překonaly hranici 7 milionů hráčů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,