Sci-fi RPG The Outer Worlds vám dovolí zabít jakoukoliv postavu

The Outer Worlds vám dovolí zmasakrovat úplně všechny. Jak moc nemilosrdní budete záleží jenom na vás.

Vývojáři RPG se často snaží odlišit své hry velkými možnostmi. Například u Cyberpunku to vzali tvůrci jako pacifisté a rozhodli se, že budete mít možnost projít celou hru bez jediného zabití. Tvůrci The Outer Worlds mají na tuto problematiku poněkud jiný pohled a dají vám naopak možnost zabít kteroukoliv postavu ve hře. 

Dokonce ani to, že některá NPC jsou ve hře klíčová pro další postup hrou a rozdávají vám úkoly nemůže zabránit tomu, aby byly smrtelné. Obsidian totiž do hry zabudoval záložní plán pro všechny klíčové questy a nemusíte se tak bát, že po mordu kohokoliv byste zůstali ve hře zaseknutí do konce věků. 

"Kohokoliv ve hře vidíte, můžete zabít. Musí tak vždy existovat způsob, jak získáte přesně to, co vám daná postava měla dát. Může to být něco, co z NPC prostě vylootujete, nebo třeba truhla, kterou budete po zabití postavy moci otevřít a dozvíte se z jejího obsahu informace, které by vám NPC prozradilo,"  prozradil designér Obsidianu Brian Heins. 

Vaše jednání v tomto směru by potom mělo ovlivnit i další pokračování ve hře. Některé postavy s vámi totiž mohou hovořit o těch, které jste již potkali a jejich zabití vám tak může třeba ubírat možnosti v dialozích. O tom, že nikdo není v bezpečí se v The Outer World s budete moci přesvědčit už 25. října na PC, Xboxu One, PS4 i Nintendu Switch. 

Váš názor Další článek: Death Stranding je ve finální fázi vývoje, prozradil Kojima

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,