Score 127 – ve znamení pekla

Rozsáhlá a podrobná recenze akčního hitu Doom III, exkluzivní recenze očekávaných titulů NHL 2005 a Richard Burns Rally, informace o Grand Theft Auto: San Andreas, volba Miss Juiced, přiložená plná hra Soldier of Fortune, tipy na nejlevnější a přitom zábavné hry - to vše je nabité zářijové číslo časopisu SCORE, kterému jsme se podívali na zoubek.

Pokud se kolem nějaké hry v poslední době strhnul mediální povyk běžně nevídaných rozměrů, pak to byl bezpochyby veleočekávaný Doom III. Ani aktuální SCORE nemohlo samozřejmě zůstat pozadu a tak o jednom z hlavních témat zářijového vydání není třeba pochybovat. Pozadu navíc nezůstala ani DVD příloha, na které naleznete první modifikace vylepšující řadu věcí (kdo by například netoužil po tom, mít v DM módu baterku přimontovanou přímo na zbrani?), ale to už poněkud předbíhám. Jako první musí přijít na řadu novinky, které začínáme u Worms Forts Under Siege, Full Spectrum Warrior, Psychonauts, Axis And Aliies a dalších. Pobavil mě zápor měsíce, aneb jak se Microsoft neustále snaží vylepšovat nevylepšitelné. Jaký nežadoucí vliv může mít tedy jeho nejnovější Service pack 2 (pro Windows XP) na desítky vašich her? Přečtěte si sami. Za pozornost jistě stojí i článek Manhunt pod palbou, věnovaný dalšímu pokračování diskuse o brutalitě her a jejich vlivu na mládež. Z dalších titulů v rámci novinek bych jmenoval Painkiller: Battle out of Hell, Paraworld, Miami Vice, Fallen Kingdoms, či Forgotten Realms.

Autorův tip: Manhunt pod palbou – další střet „psychologů“ a hráčů

Hot Shots, preview a téma

Úchvatně vypadají především screenshoty z Warhemmer 40. 000: Dawn of War, v rubrice hot shots však našly své místo i snímky z Men of Valor a World of Warcraft. Na své si teď přijde mlsné oko snad každého mužského čtenáře, neboť jsme se dostali k vyhlášení soutěže Miss Juiced a nezbývá mi než konstatovat, že je skutečně na co se dívat. Takže se dívejte a hlasujte, můžete i něco vyhrát. Díky preview Tony Hawk: Undeground 2 zabrousíme do světa prken na kolečkách která znamenají svět, značně více mě však zaujala dvojice Shade: Wrath of Angels a Armies of  Exigo. Vynechat nechci ani Knights of Honor, minimálně proto, že se jedná o dalšího velmi zajímavého zástupce mého nejoblíbenějšího žánru RTS. Zoom potěší dozajista všechny fanoušky série Grand Theft Auto a to bližšími údaji o GTA: San Andreas. Téma pro změnu přináší výběr řady levných PC her se stručným popiskem a zcela příznačným názvem Total budget! Pokud tedy právě přemýšlíte o koupi nějaké té starší originálky, neváhejte! Zbývá mi uvést ještě příspěvek věnovaný profesionálnímu hraní, doplněný o interview s jedním z nejlepších placených hráčů světa.

 

Recenze

Doom III, Doom III a ještě jednou Doom III. Která jiná recenze by vůbec mohla  být na prvním místě? Která jiná recenze by si vydobyla sama pro sebe hned celých 16 stránek? Těžko říct co s redakcí SCORE udělá Half-Life 2, tady se každopádně můžete těšit na deník psaný přímo krví redakorů, což se ostatně dozvíte už z úvodu. Nechybí rozhovor s Johnem Carmackem, průvodce po jednotlivých levelech, popis zbraní a samozřejmě i finální hodnocení 84%. Jen o jedno procento hůře dopadl bonbónek následující a to NHL 2005 (83%), o které si navíc můžete rovnou i zasoutěžit. A když už jsme u toho, vyhrát lze i Richard Burns Rally (85%), jehož zhodnocení přichází na řadu hned poté. Wings of War (70%) je zábavná vzdušná arkáda z období první světové války, Aura: Fate of the Ages (76%) zase obnáší mix mezi adventurou a logickou hrou.

Bezpochyby kvalitní strategií je Castle Strike (85%), která ostatně získala vysoké bodové ohodnocení i na našem serveru. Mnohem hůře už dopadla Catwoman (45%), která jen dokazuje, že inspirace filmovou tvorbou skutečně ne vždy skončí dobře. Pro milovníky bitev II. světové války je zde War in the Pacific: The Struggle Against Japan 1941 – 1945 (85%), naprostým propadákem se pak stává Stoneage Foolympic  (21%). ZOO Empire (71%) vás pasuje do pozice ředitele zoologické zahrady, zatímco v Asterix And Obelix XXL (71%) se můžete odreagovat u srážení početných řad Římanů. Příliš úspěšný pravděpodobně nebude Alias (49%), stejně jako Marine Sharpshooter II: Jungle Warfare (30%). V chronologii recenzí jsem teď ale přeskočil Cestu do středu Země (69%), která přeci jenom dopadla o něco lépe. Pro další zavaření mozkových závitů zde máme Ballance (57%) a kandidátem na další z nejhorších her čísla je Army Men: Sargen´s War (29%). Zbývá nám ještě Frogger´s Adventures: The Rescue (54%) a Nicktoon Racing (58%), abychom se úspěšně dostali k modu a Air Bucaneers (80%). Recenze extra pak obsahuje freeware hry Doktor Bohuš (90%), Únos (91%) a Bamberman Retro (58%).

Autorův tip: Doom III aneb mánie pokračuje

Online a seriál se jako již tradičně věnuje MMORPG, tentokrát konkrétněji trojlístku Rubies of Eventide (zatím zcela zdarma), datadisku k Everquest s názvem Omens of War a Knight Online (u těch je zase k dispozici speciální trial server s možností volného hraní až do 40. úrovně). Programingová sekce nabízí rekapitulaci a výsledky Electronic Sports World Cup a závěrem zde pak máme Úspěšný herní web za 10 měsíců VIII. Nezapomeňte také, že 6. – 10.10. proběhne velké finále World Cyber Games v San Franciscu, takže se máme jistě na co těšit.

Techbox a srovnávací test

Kdo si stejně jako já už zvyknul, že skoro pokaždé se zde začíná nějakou zajímavou kuriozitou ze světa, zklamán nebude ani  tento měsíc – firma Pyramat totiž představuje ozvučenou postel, určenou primárně pro vytvrdlé pařany, kterým už se nechce k vlastnímu hraní ani vstávat, potažmo mají v úmyslu se této činnosti věnovat i v noci. Novinky pojednávají o procesoru AMD Sempron, miniaturní základní desce VIA EPIA N a MP3 přehrávači iRiver N10. Pak už se přeneseme na testovací pult a k výrobkům Acer NP3 Flash Stick (82%), miniaturní optické myši Genius Netscroll + Mini Taveler (84%), digitálnímu fotoaparátu Trust 715 LCD POWE@R ZOOM (67%), gamepadu Thrustmaster 360 Modena Upad Force (78%) a dalšímu vynikajícímu přehrávači MPIO FL100 (97%).

Software přináší popis prográmků Picasa 1.6 (fotografie pod kontrolou – 85%), HD Tune 2.0 (testování pevného disku – 88%) a BSPlayer 100.810 (kvalitní nahrážka Media Playeru – 90%). Srovnávací test si bere na mušku čtveřici levných webových kamer a následně se už dozvíte, je-li raytracing skutečně budoucností 3D grafiky v hrách. Nechybí taktéž lepší hraní, tentokrát na téma Painkiller a Jak na domácí síť II. 

Autorův tip: ozvučená postel? Proč ne…

Zábava, návody, čtenář vrací úder

Pokud vás zajímá jak úspěšné je druhé pokračování Shreka, nalistujte si rubriku film a recenzi Věry Šmejkalové – 90% jistě mluví za vše. Narozdíl od minulého čísla se nikam nezatoulala ani hudba s alby jako D12, Faithless, Scrospions – Unbreakable etc. DVD pod sebou skrývá Posledního samuraje (70%) a Mazaného Filipa (70%), knížka pak známou Hvězdnou pěchotu od Roberta A. Hainleina a konečně komiks dva díly Tintinových dobrodružství. Návody vám poradí s tituly Ground Control 2 (k dispozici je i rozsáhlý podrobný popis misí), Shrek 2 a The Suffering. Polemiku s názory redaktorů SCORE můžete díky čtenář vrací úder sledovat u her The Simpsons: Hit And Run, Call of Duty, Star Wars Jeid Knight: Jedi Academy a Need for Speed Undeground. Na závěr zde již mám jen tipy a triky k přiloženému Soldier of Fortune plus obsah DVD.

Váš názor Další článek: Filmový Doom už má režiséra i představitele hlavní role

Témata článku: , , , , , , ,