Score 136 - Kam půjdou střílečky

Kdopak to na nás kouká z obálky nového Score? Známe se? Aha, pán neumí lidsky, pán je Strogg. To mi něco říká. Říká vám to také něco? A co Quake? Už jsme doma a je nám jasné, že v tomto čísle půjde o souboj her budoucích - Quake 4 a datadisk k Half-Life 2 si to rozdají na šesti stránkách. Podívejme se ale na zbytek.
Kapitoly článku

Po nabité obálce nalézáme úvodník a v něm zpravodajství z republiky. Jak dopadl průzkum GfK ohledně hraní her, stejně jako causa Gamepage plní jeden řádek za druhým. Vrhněme se raději pohledem níže, kde nás čeká zapeklitá otázka co dělá dobru hru. Naštěstí se odpovědí zhostila redakce a my postupujeme do dalšího kola bez ztráty kytičky.

Alan Wake. Nedávno by po tomto týpkovi ani neštěkl pes a najednou je slavný. Jak by ne, když se jedná o titul další hry tvůrců Max Payne. Zato část autorů Diabla se vrhla na Hellgate London a my se tak můžeme čekat na zajímavé akční RPG. A aby nebylo RPG málo, hrou se na nás i Mage Knight Apocalypse od Namca.

Někteří se raději vrhnou za volant nějakého silného vozidla, a i pro ně je výběr široký. Je libo trochu klasiky v podání GT Legends, nebo raději nabušená fára Need For Speed: Most Wanted? Aha, dvě kola jsou lepší čtyř, takže se podíváte na Moto GP3. A peníze vyděláme jako Football Manager 2006.

Náš tip: Nablýskaná fára se míhají za zvuku policejních sirén. Vzduch je cítit rajským plynem a já se těším na další díl série Need For Speed.

S příchodem třetí epizody se všude objevují Star Wars. A Score nezůstalo pozadu, přidalo si také jeden článek o nich. Oproti této dvojstránce vypadá téma stříleček budoucnosti, které zastupuje Quake 4 a Half-Life 2: Aftermath, opravdovým obrem. Na šesti stránkách se dozvíte snad i to, co jste ani vědět nechtěli, jak vám informace vytékají z uší.

Do bližší budoucnosti vám však nechá nahlédnout sekce preview, kde narazíte třeba na starého známého Prince z Persie. Je to ale stále on, nebo jen duch na průzkumu? Znalci se chytí narážky na Ghost Recon a jeho připravovaný třetí díl. Z našich luhů a hájů zase přichází Enemy in Sight, takže se je na co těšit. Že jsem něco přehlédl? Vždyť o Heroes of Might and Magic je jen slabých šest stránek, nic, co by stálo za zmínku ;)

Náš tip: Pokud vás zaujala Operace Flashpoint, pak nemůžete minout ani Enemy in Sight

A copak nám tento měsíc vyjelo za hry. Za mohutného burácení motorů se představuje Juiced, na které jsem chvíli ani nevěřil. RPG pozitivní čtenáři už stejně dávno hrají Dungeon Lords, takže nemá ani cenu se o nich více zmiňovat. A pokud máte raději RPG akčnější, tak si zkuste Guild Wars, MMORPG bez měsíčních poplatků. Že jsem se zbláznil? To ne já, to Psychonauts.

A jdeme do ráje stratégova, protože tam se urodilo dostatek jablíček. Na Napoleona zavzpomínáme nejen u Imperial Glory, ale i u druhého dílu Cossacks s podtitulem Napoleonic Wars. A to vám nestačí? Přidáme tedy navíc Stronghold 2, ať má hradní pán nějakou tu zábavu. Moderní bitvy zažijete zase u Stalingradu ze série Great Battles of WWII. Budoucnost vás zase uvítá ve hře Domination a kdo by stále nevěděl, může zkusit figurky Tin Soldiers.

Akční RPG je v poslední době oblíbený žánr, jak dokládá třeba Sudeki. Datadiskem to pak potvrzuje Sacred Underworld, kde jde jen o akci. To už se můžu rovnou vrhnout na střílečku Pariah. Co ještě zbývá? No jasně, adventury, které zastupuje domácí Nibiru a zahraniční Moment of Silence.

Náš tip: V této spoustě skvělých titulů u mě nejvíce zabodovalo Sudeki, už jen proto, jak příjemně překvapilo.

A co nového na síti? Everquest 2 spouští Station Exchange, další MMORPG Risk Your Life zase betatest. No a pokud jste fanouškem korejských MMORPG, tak jistě zkusíte Granado Espada. Ve World of Warcraft nám uběhl další měsíc a máme tu slavný honor systém. Připravují se navíc battlegrounds, takže bude pořádný PvP nářez. To pak bude hraní pod stresem, o kterém si můžete přečíst dále.

Hardware jistí velký test sedmi S-ATA disků, kde vyhrává rychlost nad velikostí. Podíváme se také na zoubek IRiver PMP-140, gamepadu Speed-Link Bullfrog, TV tuneru od Transcend a Radeonu X800XL. Kam jen všechny ty počítačové součástky dát? Co takhle case od Asusu? Asus Vento 3600 sice nepatří mezi levné, ale pokud chcete maximum, máte je mít.

V další kapitole naleznete kompletní obsah

Témata článku: , ,