Score 141 – Osídlení Ameriky v praxi

Dlouho slibovaná tahovka Silent Storm je konečně u nového čísla Score. Ovšem pokud si chcete raději číst než hrát, užijete si i tak dost. Čeká vás trocha filmografie, lekce dějepisu a na sport se dostane též.
Kapitoly článku

Na začátek se rozloučíme. Teda ne my, redakce Score se loučí s Matějem Prellem, pro kterého je toto číslo posledním, na němž se podílí. Honza Modrák se věnuje v úvodníku nostalgii, když díky zažrání do Fahrenheitu a WoW vzpomíná, jak v mládí trávil přikován ke hram daleko víc času. No jo, to znám, taky sem dohrával Fahrenheit v pět ráno a ty časté noční seance u WoW, škoda mluvit. Jako pravidelně se dozvíte i něco názorů celé redakce. Otázka tentokrát zněla: „Jaký byl váš nejdelší herní maratón?“ Schválně, jestli někdo z vás trumfne stohodinový rekord Martina Zavřela, našeho vedoucího konzolové sekce?

V pravidelné rubrice Novinky se dozvíte něco o datadisku ke SWAT 4, připravované strategii Warhammer: Mark of chaos, růžky si brousí i Diablo 3. Shnilé ruce a další končetiny vystrkují z hrobu zombie z her Stubbs the zombie a Possesion. Ovšem informací o dalších hrách se pochopitelně dozvíte spousty, okořeněno pikantnostmi z herního byznysu. A co by to bylo za měsíc, kdyby se nezmiňovalo GTA? Tentokrát se dozvíte, o kolik přišlo vydavatelství Také 2 kvůli problémům s módem Hot Coffee v GTA: San Andreas.

Před další náloži písmenek v rubrice preview si vaše odpočinou u Hot Shots. Hlavně ty z Hellgate London vypadají úžasně. Ovšem ani obrázky z posledního dílu v novodobé trilogie Prince of Persia, s podtitulem Two Thrones, se nemají za co stydět. Partu uzavírá připravovaná česká akce Voodoo Nights.

Filmy, teroristi a draci

Světla, kamera, klapka. Akce! The Movies se k nám řítí mílovými kroky a v tomto Score se s tímto titulem v rubrice Preview snad setkáváme naposledy. Doufejme, že tato hra ze stáje Lionheads bude minimálně stejně kvalitní jako Black&White 2. Každopádně už teď se těším, jak natočím svůj klasický vyvražďovací horor z prostředí redakce Doupěte. Na konci pochopitelně zůstanu jen já a pěkná dívčina, kdyby to náhodou někoho zajímalo.

J.R.R Tolkien je oproti Tomu Clancymu vyslovený břídil. Schválně si porovnejte, kolik her s jednotlivými autory v názvu znáte. Tom Clancy’s Rainbow Six: Lockdown je už čtvrtý díl z prostředí boje proti terorismu. Tentokrát by se nám mělo dostat větší porce příběhu a akčnosti hry. Měl jsem tu čest s preview verzí pro PS2 a stála za pozornost, uvidíme, jak dopadne Lockdown na PC.

V dalších preview si projdete historii v relatime strategii Rise of Nations: Rise of Legends. Pokud rádi čicháte benzín, určitě vás potěší nakouknutí na Driver: Paralel Lines. Tanner dostal padáka, takže novému hrdinovi držíme palce, aby neskončil jak děsivý Driv3r. A opět se podíváme do historie, tentokrát jen do 2. Světové Války, kam nás zavede preview na Commandos: Strike Force.

Co je to? Je to RPG, vypadá naprosto nádherně a není to Oblivion? Zoom se tentokrát zaostřil na velmi slibné pokračování německého RPG. Jednička i dvojka byly proklatě zábavné a rozsáhlé hry, které však měly své mouchy. Gothic 3 je má všechny vyhubit a nádavkem přidá grafiku, z které vypadnou oči i slepému. Bohužel, na rozdíl od Oblivionu je Gothic 3 daleko za horami i když na něm dělají kluci v sousedním Německu. Datum vydání je totiž plánováno na polovinu roku 2006.

Tip: Gothic 3 – pořádné RPG, to je to, co mají naši mazlíčci rádi

Cesta do Ameriky

Na jaké hry si v novém Score přečtete recenzi? Vlastně stop, ještě moment. Před recenzemi najdete Téma, které se tentokrát věnuje zhoubě, vlastně Zhoubě, no prostě Doomovi. Film podle jedné z nejznámějších her všech dob buší na vrata (pekla) a Jan Modrák nám všem prozradí, jak to dopadlo, protože už Dooma viděl.

Obálku a místo první recenze pro toto číslo pro sebe usurpovalo třetí pokračování legendární strategie Age of Empires. Po starověku a středověku se podíváme do doby osidlování Ameriky. Age of Empires 3 kromě super grafiky přináší i spoustu nových nápadů a byla proto po zásluze odměněna vysokým hodnocením.

Příznivci zeleného trávníku a kulatého nesmyslu rozhodně ocení další díl ultimátní fotbalové simulace. Pro Evolution Soccer 5 za sebou celkem bez problémů nechal konkurenci v podobě Fifa 06 a pro tento rok bude vládnout virtuálním fotbalům. Sice klasicky chybí licence na většinu týmů, ale s tím se fanoušci snad už dávno vypořádali.

A na fotbalovém hřišti zůstaneme i v další recenzi, která se kromě fotbalu věnuje i všem těm čísílkům okolo. Football Manager 2006 je jedním z fotbalových manažerů v tomto čísle Score. Tím druhým je Fifa Manager 06. Schválně si můžete tipnout, který dopadl lépe. Ze sportů se dočkala recenze ještě nová verze NBA, Tiger Woods PGA Tour a tenis Perfect Ace 2.

Je to adventura, interaktivní film či úplně nový žánr? Takové otázky doprovázejí nový počin od tvůrců originální hry Omicron. Tak jako tak se Fahrenheit povedl a pokud máte rádi kvalitní a napínavé příběhy, berte tuto hru jako povinnost.

Recenzí si ve 141. čísle časopisu Score přečtete ještě hodně, za zmínku stojí domácí trojlístek: Ufo: Aftershock, Vietcong 2 a Cirkus Grande (já vím, ten je ze Slovenska). Fanoušci komixů zajásají nad recenzemi X-Men Legends 2 a Ultimate Spiderman. Pokud si myslíte, že chybí nějaká hra z prostředí 2. Světové Války, tak jste vedle jako ta jedle. Brohers in Arms: Earned in Blood a Blitzkrieg 2 jsou jenom dvě z několika her týkajících se tohoto žánru v tomto Score. Po recenzích následují klasické rubriky jako Underground, Mody a Online, dočtete se i nějaké ty novinky ze světa Progamingu.

Tip: Fahrenheit – strhující detektivní thriller nemůže nechat nikoho chladným

Stádo plastových myší

Chcete si pořídit nějakého opravdu kvalitního hlodavce na hraní FPS? Velký test myší vám rozhodně poradí. Jen si na pořádného myšáka připravte něco kolem 2000 korun. V rubrice Hardware vás dále čeká spousta recenzí a informací týkajících se počítačového příslušenství. Zaujala mě grafická karta Asus N6600GT Silencer, která se dokáže uchladit jen pomocí monstrózního pasivního chladiče. Na trh se sice PSP dostalo už v září, ale ve Score se mu věnují až teď.

Po hardwaru v tomto Score najdete už jen Kulturu, Návody (návod na Fahrenheit), klasické Dopisy, recenze od čtenářů, Obsah DVD, pár stránek věnujících se aktuální plné hře, Téma věnující se čítování ve hrách. Score číslo 141 uzavírá pohled do budoucnosti, co přinese další vydání.

Co je na duhové placce?

Hlavním tahákem je tentokrát bezesporu plná hra, kterou je výborná tahová strategie Silent Storm. Máte-li rádi cestování, doporučuji severní Afriku v demu na Call of Duty 2, za větší exotikou vás pošlu na tajemný Skull Island za přerostlým opičákem King Kongem. Ovšem pokud cestování nesnášíte, fotbálkem v demu na Pro Evolution Soccer 5 nic nezkazíte. Dočkáte se nálože demoverzí, patchů, videí a dalšího. Pochopitelně nemůže chybět ani pravidelný pořad Score Live.

V další kapitole najdete obsah včetně příloh

Témata článku: , , , , ,