Score 143: sfoukli Laru Croft!

Tak nám ji sfoukli. Lara Croft, symbol moderní plastické chirurgie, se sice svého úzkého trikotu jen tak nevzdá, ale už nikdy ho nebude mít napnutý až k prasknutí. O tom, ale i Armed Assault, nové hře českých Bohemia Interactive, pojednává nové číslo časopisu Score. A komu by to nestačilo, má tu Hitmana.
Kapitoly článku

Obálku sto třiačtyřicátého čísla Score zdobí Lara Croft. Uvnitř krom ní na čtenáře čekají recenze takových hitů jako je Prince of Persia: The Two Thrones, Gun či Žhavé léto 3 a půl. Ale to jsme trochu předběhli, takže na to pojďme znova a pěkně popořadě. 

Po nezbytné dvojstránce věnované obsahu se můžete vrhnout rovnou do novinek. Tato rubrika tentokrát vsadila na kvantitu a samostatnou stránku si pro sebe ukousl pouze český Mutant a pokračování populárních  Desperados. To však neznamená, že není o co stát: SWAT 4, Ankh či kupříkladu čtvrtý díl Simon Sorcerer jsou toho jasným důkazem. Za zmínku stojí také nadějná gangsterská akce 25 to Life, oficiální hra olympiády jménem Torino 2006 a hra na motivy filmu Válka Světů – War of the Worlds: New York Armageddon.

Náš tip: Co je české, to je dobré? Těžko, ale Mutant z dílen pražských Napoleon Games se nám vcelku zamlouvá. 

Po novinkách nemůže přijít nic jiného než preview rubrika. Narozdíl od nich však v preview najdeme samá známá jména. Čtvrtý díl Splinter Cell, třetí díl Toca Race Driver, pokračování zajímavého mixu RTS a RPG jménem Spellforce... A to jsme ještě nedošli k tomu hlavnímu. Tomáš Jung rozebral na třech stranách českou akci Armed Assault, o níž se tak konečně můžete dozvědět vše podstatné. Celou rubriku potom nemůže zakončit nikdo jiný než kráska z obálky. Nový díl dobrodružství Lary Croft nese název Tomb Raider Legend a opět vypadá více než skvěle...

Náš tip: Tomb Raider Legend. Laru nám sice sfoukli, pořád ale vypadá k světu.

Dalších šest stránek zabírá bilancování nad uplynulým rokem. Redakce shrnula vše podstatné, co se v dvanácti měsících roku 2005 událo a nabízí řadů grafů, tabulek a také názorů na téma „která hra byla nejlepší?“. Názory jednotlivých redaktorů byly velmi různorodé, jediný titul, který se v anketě mezi autory Score objevil dvakrát, byl World of Warcraft. Po jednom hlasu si odnesly Fahrenheit, Call of Duty 2, SWAT 4 a Dungeon Siege 2.

A konečně se blížíme k tomu hlavnímu – tedy recenzím. Jako první se palbě kritiky postavil nový díl Prince Perského s podtitulem The Two Thrones, který vykoledoval hezkých 86 %. S o něco nižším hodnocením (82 %) vyšly The Movies a 77 % získala střílečka z divoké západu GUN, rovných 80 % Path of Neo, další titul ze světa Matrixu, a sérii kvalitnějších titulů uzavírá s 85% hodnocením City of Villains.

S blížícím se koncem časopisu logicky ubývá i na kvalitě recenzovaných titulů. Neuro Hunter s 67 procenty je toho jasným důkazem, stejně jako 78% datadisk Special Forces pro Battlefield 2 či Letopisy Narnie (64%) a Crime Life: Gang Wars (79 %). Ovšem tím ještě nekončíme. Ještě nás čeká Shadowgrounds (74 %), nová dobrodružství zeleného mužíka v Shrek Superslam (71 %), neoficální pokračování Horké léta Žhavé léto 3 a půl (65 %), zpackaný závodní titul Super Taxi Driver 2006 a na samý konec trojice lyžařských simulátorů: RTL Skispringen 2006, Ski Racing 2006 a Alpine Skiing 2006.

Náš tip: GUN. Máme rádi chlapi, co nosí zbraně nízko u pasu...

Ani Score 143 nebylo ochuzeno o pravidelné rubriky. V Modech si můžete přečíst o Flashpointu či Half Life 2, přiznivci online hraní určitě vezmou zavděk stejnojmennou rubrikou, v níž výrazně vyniká reportáž z WCG 2005. Po tradičním hardwaru (jenž tentokrát radí, kterou klávesnici si vybrat), následuje kultura, návod na Žhavé léto 3 a půl, čtyři strany čtenářských dopisů... A to už je pomalu všechno. Úplně nakonec si přečtete o Škole (počítačovou) hrou a dozvíte se, co všechno můžete najít na DVD. Tím se ostatně zabývá druhá kapitola tohoto článku...

V další kapitole najdete podrobný obsah časopisu

Témata článku: , , , , , ,