Score 151: Splněný sen

Další měsíc je za námi a další Score před námi. Více než sto stran novinek, preview, témat a recenzí... obsáhlá DVD příloha chlubící se čtveřicí plných her (Chrome, Startopia, Weird War, Bloodrayne)... prostě klasika, která bude muset čtenářům vydržet minimálně do příštího čísla. A s čím konkrétně budou muset září protrpět?
Kapitoly článku

Nové Score je celé laděno do modré barvy. Není tomu tak náhodou – obálce vévodí hrdiny z trháku Just Cause, tropické akci, která si bere to nejlepší ze všech hitů současnosti. Krom prvních dojmů z „Grand Treft Boiling Cry“ uvnitř čeká ještě řada dalších her. Ale dost už obecných řečí, pojďme se podívat v pořadí již sto jedenapadesátému číslu na zoubek.

Začátek časopisu je – jak jinak – vyhrazen novinkám. Tuto rubriku načíná nadějný datadisk pro povedenou strategii Battle for Modele Earth, který nese podtitul The Rise of the Witch-King. Akční smršť zahajuje nenápadná novinka říkající si Cellfactor, pokračuje přes Eragon, Kane & Lynch: Dead Men a dvojici stříleček You Are Empty a Enemy Territory: Quake Wars. Příznivce strategií zase určitě potěší vesmírná realtimovka Sins of the Solar Empire, milovníci RPG určitě zaslintají nad Legend: Hand of God. Chybět nemůže tradiční vložka – novinky tentokrát odděluje smutná zpráva o konci herní výstavy E3 a herním zpracování Halo. Potom už opět rubrika pokračuje – Battle Lord, Anno 1701, Runaway 2...

Náš tip: Enemy Territory: Quake Wars. Střílečka ze světa Quake... v multiplayeru... bomba?

Po novinkách nemůže na řadu přijít nic jiného než preview rubrika. Té tentokrát vévodí nový přírůstek do série Medieval, druhý díl nese podtitul Total War. Na čtenáře čeká také detailní rozbor nového Football Manageru, stránku si vykoledoval datadisk Extraction Point pro FEAR, nová FIFA 07 získala dokonce stránky hned dvě. Pozadu nezůstává ani Caesat IV, Reservoir Dogs a o pozornost se pere i Neverwinter Nights 2. Chybět nemohou staří známí jako Spore a Tiberium Wars, nadějně vyhlíží nové dobrodružství Sama a Maxe, špatně určitě nedopadne ani Infernal.

Zoom si rovněž posvítil na několik nadějných titulů. Hlavně Just Cause vypadá více než dobře, což potvrzují čtyři stránky plné superlativů. Hellgate: London a Company of Heroes na tom ale nejsou o nic hůře. Zapomenout ale nesmíme ani na témata. Ta tradičně prokládají jednotlivé rubriky. Mezi preview a zoomem najdete pojednání o Válce podle her, před recenzemi na vás čeká Civilizační choroba.

Náš tip: Just Cause. Hra, která si ještě pře vydáním zaslouží artwork na obálce? To už něco znamená, obzvláště v tomto případě, kdy o všem známou stálici herního nebe.

V recenzích je tentokrát sucho, žádná velká pecka na obzoru. Jako první se tak ke slovu dostává nevýrazná (přesto chválená – 82 %) strategie CivCity: Rome. Jako druhý v pořadí se ke slovu dostává The Plan (61 %), následuje Ant Bully (49 %), datadisk pro novou Cilivizaci (76 %) nepříliš povedený Kill.switch (54 %), další datadisk – tentokrát pro Dungeon Skete (60 %). Nepřekvapí ani sotva průměrný Warpath, nové dobrodružství Nancy Drew a už vůbec ne Ship Simulator 2006. Díky bohu aspoň za Safecracker (75 %) a The Ship (80 %). S koncem recenzí se ale opět vrací nízká hodnocení – konkrétně 58 procent u Fallen Lords: Condemnation a dokonce 24 % u Big Oil: Build an oil empire.

Náš tip: CivCity: Rome. Tentokrát to máme díky suchu jednoduché, lepší hra prostě nebyla.

Přes klasickou sestavu rubrik (Online, Underground, Mody, Techbox) se prokoušete až k samému závěru časopisu. Tam na vás čekají dopisy, nezbytná dvojstránka s obsahem DVD a taky několik nezbytných informací o tom, co na čtenáře redakce připravuje do příštího čísla... A tím zazvonil zvonec, Score 151 je konec. Tak zase za měsíc, drazí čtenáři.

V další kapitole najdete podrobný obsah časopisu, včetně DVD přílohy.

Témata článku: , , , , , , , , , ,