Score 155: Je libo Čínu?

Vánoce už jsou doslova za dveřmi, ale nějaký čas do okamžiku, než Ježíšek zazvoní a stromečky rozsvítí, ještě zbývá. Můžete si jej ukrátit třeba čtením nového Score. To nabízí informace o RPG Jade Empire, či nové hře od Valve. Pochopitelně nechybí pravidelný přísun recenzí, preview, novinek a dalších článků plus dvě DVD, tentokrát se čtyřmi plnými hrami.
Kapitoly článku

Obálka čísla 155 s motivem z Jade Empire naštěstí už nepůsobí tak přeplácaně a agresivně jako minulá s Medieval 2, což chválíme. Sice by no obrázku mohlo být konečně něco jiného než drsný bojovník s kastrolem na hlavě (třeba drsná, ale spoře oděná bojovnice), ale není každý den posvícení. Tak jako tak obálka je sice důležitá, ale co je uvnitř, to se počítá.

Takže začneme počítat s úvodníkem. Redakci Score navštívil s velkou pravděpodobností jejich nejstarší čtenář, který prožil už téměř sedmdesát jar (a zřejmě i podobný počet lét, podzimů a zim). Tato událost spustila v mysli Honzy Modráka úvahu na téma, jak dlouho asi budeme hrát počítačové hry. No, já osobně to plánuji do té doby, dokud mi na nové gamesky bude stačit důchod a stařecký třas nepřepne všechny hry rovnou do obtížnosti Nightmare. Nač ale hledět do daleké budoucnosti, když se můžeme mrknout i do minulosti. Stejně jako udělala otázka Jaké máte vzpomínky na svůj první „herní vánoční dárek, na niž odpovídali členové redakce.

Nesmrtelný trůn se jmenuje plánovaný datadisk k diablovce Titan Quest, které se věnuje první herní novinka. Hned po tom, co se ušpiníte od krve z mytologických kreatur se můžete hezky vyválet i ve špíně. Rally simulátor Colin McRae se dočká nového dílu a nového pěkného grafického kabátku. Uvidíme, nakolik se v Colin McRae: Dirt změní i jízdní model. Fandové Harryho Pottera potěší informace a obrázky z Fénixova řádu, který se dostane na naše herní mašinky ve stejnou dobu jako film, tedy až v červenci. Do té doby si kouzlo Adava Kadavra můžete zkoušet třeba na učitelce matematiky. Než ale odjedeme do Bradavic, můžeme se zastavit v Londýně, kde je skutečné peklo. Tedy aspoň ve hře Hellgate: London, pro kterou tvůrci odhalili novou hratelnou rasu. Další novinky vás seznámí s novým Sherlockem Holmesem, či Tony Toughem a zjistíte, že There is only war! Kromě toho se dočkáte i oblíbených zákulisních drbů, rubriky Hot Shots atd.

Autorův tip: Beer Tycoon – sice pochybuji o kvalitě tohoto produktu, ale kdo z vás by si nechtěl uvařit vlastní pivo?

Poklady do knihovny je poněkud matoucí název prvního tématu. Ale nebojte se nejedná se o výpis nějakých zaprášených rukopisů, ale výběr zajímavých herních kolekcí. Musím přiznat, že se jedná o opravdu zajímavé kousky, jako třeba luxusní balení všech her ze série Civilizace. Pokud tedy přemýšlíte rozšíření svojí herní sbírky, můžete se inspirovat. Pokud vás ale spíše zajímáte o hry, které teprve vyjdou, rubrika preview představuje váš cíl. Začneme lehce unyle. Left 4 dead se jmenuje nový projekt známého studia Valve. No, popravdě Valve na hru pouze dohlíží, kutí na ní jiný tým, ale i tak se jedná o slibnou záležitost. Má se jednat o silně týmově orientovanou hru ve stylu Counter-Strike s prvky survival horroru. V multiplayerové oblasti zůstaneme i dál, protože na povrch vyplavalo nové info o Enemy Territory: Quake Wars. Ach ano, co by to bylo za měsíc bez nových informací o Burning Crusade, že? Někteří šťastlivci vesele hrají betaverzi, a tak o zajímavosti není nouze. Po preview na Battlestations Midway a Gods & Heroes: Rome Rising následuje nakouknutí na hry roku 2007. Ovšem tentokrát poměrně netradičně se jedná o slibné hry, které nám tvůrci příliš mediálně nemasírují. Pak už následuje rubrika Zoom věnující se RPG hrám Jade Empire a Two Worlds. Těžko říct, které z nich je atraktivnější.

Autorův tip: Jade Empire – sice se jedná o upravenou verzi z Xboxu, ale RPG od Bioware slibuje nekonečnou zábavu.

Recenze nabízejí pěkných 24 kousků, ale světe div se, na žádný pořádný hit v nich nenarazíte. Asi nejzajímavější hrou tento měsíc je Warhammer: Mark of Chaos, který je sice zatraceně zábavnou strategií, ale nikoliv dokonalou. Hodnocení 79 tomu jen přizvukuje.Pokud vás zajímá válka Severu proti Jihu, upřete pozornost na FPS The History Channel: Civil War, pracovali na ni naši „bratia“ z Cauldronu a odnesla si poměrně slušných 71. Zhruba stejně dopadla sci-fi FPS Alpha Prime, tentokrát od pražských Black Element Software. Fandové Lega by neměli minout Bionicle Heroes (65), milovníci bílého sportu zase Top Spin 2 (70).  The Guild 2 se konečně dočkala recenze i ve Score, ale hodnocení 60 není moc pochvalné. Dále už jen zkratkovitě, mafiánská střílečka Made Man (69),  Roboblitz (82) datadisk k Oblivionu (60), k Heroes (70) a konečně k Lotr Bfme 2 (75). Je prostě vidět, že vánoční sezóna už lehce uvadá.

Autorův tip: Alpha Prime – sice má svoje mouchy, ale vypadá dobře a dobře se i hraje

Underground pokračuje v seriálu věnujícím se klonům známých her, Mody si vzaly  mimo jiné na mušku ČSLA pro Flashpoint. Nechybí rubriky Online, včetně World of Warcraft a progamingu, hardware tentokrát přináší test chladičů na CPU a recenzi grafické karty s chipem 8800. Dál už jen rubriky  Kultura, Dopisy, Čtenář vrací úder, Obsah DVD a jste vlastně na konci posledního Score letošního roku. Na DVD najdete hry Commandos 2, Soulbringer, Garfield a vykopávku Railroad Tycoon. Příště se těšte na Gun.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,