Šéf studia Epic si myslí, že Microsoft pokazí Steam

CEO studia Epic Tim Sweeney znovu nahlas vyslovil své obavy ohledně univerzální platformy Windows (UWP). Tentokrát sdělil, že Steam bude časem na Windows 10 pracovat špatně.

To, že Tim Sweeney, šéf vývoje Gears of War, je silným kritikem UWP, není žádným tajemstvím. V minulosti kritizoval uzavřenou povahu platformy a nyní to vypadá, že jeho obavy jsou ještě větší, než se na první pohled mohlo zdát.

V rozhovoru pro časopis Edge uvedl: „Je tu riziko, že Microsoft donutí všechny používat UWP a poté vyřadí aplikace Win32. Pokud se jim to podaří, pak už je jen malý krůček k tomu, donutit je distribuovat hry skrze Windows Store. Jakmile se tohle stane, z PC bude uzavřená platforma,“ uvedl.

Samozřejmě to nebude tak, že jednoho dne vymažou vaši Steam knihovnu. Dělají to pomalu, malými manévry. Člověk už pomalu nemůže používat staré aplikace, jen nové. Časem, s přibývajícími updaty, bude Steam tak zabugovaný, že Windows Store bude jediná dobrá alternativa,“ dodal.

Nicméně uklidňuje, že ačkoli je možné, že se to stane, Microsoft nakonec nemusí být dostatečně kompetentní, aby tento plán uskutečnil. 

Diskuze (2) Další článek: Batman od Telltale dostane speciální formu multiplayeru

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,