Sega si drží Unreal Engine

Společnost Sega oznámila, že hodlá prodloužit svoji licenci na Unreal Engine 3 z dílen společnosti Epic Games. Hodlá jej používat na jeden další čerstvě oznámený projekt, o němž však nejsou bližší informace.

V současné době drží společnost Sega jednu z licencí na tvorbu her použitím Unreal Engine 3 a tvoří na jejím základě už čtveřici her. Rozhodla se však po dohodě se společností Epic Games, která engine vytváří, pro licencování k dalšímu projektu, který zatím nebyl blíže upřesněn. Mimo dvojice her na motivy Vetřelce (střílečky od Gearboxu a RPG od Obsidianu), RPG Alpha Protocol z dílen Obsidianu a nepojmenovaného titulu vyvíjeného v Silicon Knights se tak prý v brzké době dočkáme informací o další hře.

  
Nejklasičtější ukázka Unreal Engine 3 - UT3

Sega přitom není zdaleka jedinou společností, která si Unreal Engine 3 licencuje. Pokud nepočítám hry vyvíjené přímo ve studiích Epic (třeba Gears of War a Unreal Tournament), používá jej například Bioware a Midway, nebo v pro Segu domovském Japonsku Square Enix a Capcom. Engine se stále posouvá vpřed, takže označení Unreal Engine 3 mohou mít i rozdílné verze s jinými schopnostmi.

Zdroj: Gamespot

Váš názor Další článek: Download: Facebreaker, MGS4, GRID a další

Témata článku: , , , , , ,