SERAPHIM - válka andělů

Plác plác, mám křídla, ale nejsem Messiah. Plác plác, budete mi koukat přes rameno, ale nejsem Lara Croft. Plác plác, kdo tedy jsem? Padlý anděl toužící po bitevní vřavě. Na svědomí mě mají chlapci z Valkyrie Studios a užijete si se mnou hlavně akce. To zní celkem zajímavě ne? Plác plác.
Jsou 3rd person akční hry (nově např. Soldier), za které by měly jejich tvůrce podrobit tomu nejkrutějšímu mučení jaké existuje (doporučuji žhavení lebky zvané budík). A pak jsou vydařené kousky, které vás na delší nebo kratší dobu pobaví (Messiah by sem myslím mohl patřit). Do které z těchto skupin zapadne připravovaná 3D akce Seraphim, to lze odhadnout jen stěží. Vývojáři z Valkyrie Studios na sebe sice upozornili svou RPG Septerra Core, ale v herním světě se tak jako všude jinde začíná vždy (nebo téměř vždy) od začátku. A tam taky začneme s představováním Seraphima.

SeraphimSeraphim

Seraphim se bude odehrávat v pestrém fantasy světě zabydleném několika klany andělů. Někteří z nich vypadají vcelku normálně, jiní však mají spíš blanitá křídla ne nepodobná drakům a další už mají dokonce víc společného s hmyzem než s nebeskými anděly tak, jak si je představujeme na základě katolickou církví (čert ji vem) vštípených představ. Tak jako tak, vy si vyberete jeden z těchto andělích klanů a pak už frrr - do vzduchu! Tam se bude odehrávat to hlavní - bitva andělů o zemi pod nimi. Vzduch prosycený magií, žhavé výstřely kmitající sem a tam, kouzelné zbraně, vývrtky, otočky, ohnivé koule a blesky - to vše by mělo díky Unreal enginu být poměrně efektní akční zábavou s RPG prvky. Míchání žánrů se tedy konat bude.

SeraphimSeraphim

A jak že se přítomnost RPG projeví v praxi? Především možností práce s postavou a jejím vývojem. Už na začátku si vyberete nejen klan, ale určíte si i celou svoji vizáž, zvolíte typ křídel, zbraně, zbroj a kouzla. S tím vším se potom vydáte do boje, abyste postupně získávali body zkušenosti a díky tomu i nové schopnosti. Rozšiřovat se samozřejmě bude i váš zbrojní arzenál – nové zbraně buď najdete v opuštěných ruinách nebo si je vezmete od poražených nepřátel. Víc se mi o RPG v Seraphimovi zjistit nepodařilo.

SeraphimSeraphim

Jak říkají tvůrci hry, "srdce Seraphima však bude bít pro akci." Ta se nebude omezovat jen na nějaké to ušmudlané vyměňování blesků mezi dvěma anděly. Kdeže! Tihle andílci jsou poloviční bohové s odpovídajícími ničivými schopnostmi spoutanými v tělech válečníků (něco jako x-meni:-) To znamená, že lítat vzduchem budou o poznání rychleji než chudák malý Messiah a navíc budou moci ničit i celá města. Bude to zkrátka pořádný destrukční mazec.

SeraphimSeraphim

A tím se dostáváme k samotnému závěru. Pokud vás vše výše uvedené zaujalo, asi se ptáte, kdy že tahle "ulítlá" hra vyjde. Asi vás trochu zklamu. Zatím nemá vydavatele, nicméně její oficiální vstup na herní scénu se plánuje nejdříve na druhou polovinu roku 2002. Příjemné čekání.

Váš názor Další článek: Dáma na plný úvazek podruhé

Témata článku: ,