Série Assassin's Creed překonala 100 milionů prodaných kusů

První titul nesoucí jméno Assassin's Creed vyšel v roce 2007. Od té doby se podařilo Ubisoftu prodat více než 100 milionů kusů her této značky. Milník byl překonán tento měsíc, píše společnost ve svém blogovém příspěvku.

„Tvorba Assassin's Creed hry není jednoduchá,“ řekl v prohlášení senior producent Martin Schelling. „Vyžaduje to hodně tvrdé práce a kreativity lidí po celém světě. Trvalo řadu let dosáhnout 100 milionů prodaných kusů. Byla to výzva,“ pokračoval producent.

Šef značky Assassin's Creed Etienne Allonier navíc dodal, že je to pro sérii velký milník. Další díly se plánují a budou prý ještě lepší, než ty předchozí.

Assassin's Creed se tak zařadil mezi značky jako je Grand Theft Auto, Mario, Final Fantasy, FIFA, Need For Speed, Pokemon a další, kterým se tato hranice povedla překonat.

Letos nicméně poprvé od roku 2007 žádná nová hra série AC nejvyde. Ubisoft jen na listopad plánuje The Ezio Collection, kde hráči najdou Assassin's Creed II, Assassin's Brotherhood a Assassin's Revelation s vylepšenou grafikou. 

Váš názor Další článek: EA dělá organizační změny, menší studia sdružil pod nové EA Worldwide Studios

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,