Shadowrun na Kickstarteru uspěl, podaří se to i Shadowrun Online?

Nečekejte klasickou MMORPG hru, ale tahovou strategii ve stylu Jagged Alliance.

Na Kicstarteru se v poměrně krátké době objevil už druhý herní projekt těžící z populárního stolního cyberpunk RPG Shadowrun. Zatímco Shadowrun Returns od vývojářského studia Harebrained Schemes má být klasické single player RPG, Shadowrun Online od týmu Cliffhanger Productions na to chce jít jinou cestou. Má jít o akčně taktickou hru s tahovým soubojovým systémem. Na mysl se hned vkrádá přirovnání k Jagged Alliance a to z důvodu, že tým pracoval na Jagged Alliance Online. V dystopickém světě se stanete jedním z Runnerů, který má za úkol plnit různé mise.

Tvůrci slibují persistentní svět, povolání z původní hry, která zároveň budou odlišovat jednotlivé herní styly. Do akce prostě půjdete jinak jako Street Samurai s pořádným mečem a bouchačkou, kouzla metající Mage, či technicky nadaný Rigger. Bojovat s dalšími členy týmu budete moci proti umělou inteligencí řízenými protivníky, ale chybět nesmí ani PvP.

shot_action_logo_650_01.jpg

Slibně se tvářící hru nicméně v mých očích poněkud podrývá fakt, že poběží v prohlížečích a na tabletech a vsadí na free-to-play model. Pokud se vám příčí myšlenka přispívat na hru, která bude následně zdarma, vězte, že za své peníze můžete získat speciální vybavení, či předplatné usnadňující zisk zkušeností a tak dále. Cliffhanger Productions už nějaké finance na vývoj mají, po hráčích by chtěli dalších 500 000 dolarů. Zatím mají necelých 60 000 a do konce zbývá 26 dnů.

Zdroj: Kickstarter
Váš názor Další článek: Trent Reznor a David S. Goyer mluví o vývoji CoD: Black Ops II

Témata článku: , , , , , , , , , ,