Shawn Layden končí u PlayStationu, jeho nástupce zatím není znám

Jedna z nejvýraznějších osobností herního odvětví Sony opouští PlayStation.

Kdo každoročně sleduje třeba alespoň E3, tomu rozhodně nebude jméno Shawn Layden ve spojení s PlayStationem cizí. Muž, který stál v čele Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios se po dlouhých letech loučí se svojí milovanou společností. 

"Je to pro nás velmi emocionální, když oznamujeme, že Shawn Layden, vedoucí Worldwide Studios opouští Sony Interactive Entertainment. Jeho vize a vůdcovství nám bude nesmírně chybět a přejeme mu do budoucna mnoho zdaru. Jsme velmi vděční za všechno, co pro nás udělal. Díky za všechno, Shawne!" napsalo Sony na oficiální Twitter PlayStationu.

Layden pracoval v Sony už od osmdesátých let a prošel různými odděleními i rolemi. Vrcholným obdobím jeho bohaté kariéry byly poslední roky, kdy vystřídal několik vedoucích pozic. Mezi nimi například i prezident a CEO divize PlayStation. V posledních letech potom vedoucí SIE Worldwide Studios. Má tak zajisté nezanedbatelný podíl na tom, jak skvělými tituly nás poslední roky Sony zásobovalo. Zatím neznáme žádné detaily ohledně Laydenova odchodu a ani nevíme, kdo ho nahradí a převezme tak jeho roli pro novou generaci konzolí.

Váš názor Další článek: Cuphead má na kontě už pět milionů prodaných kusů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,