Shrnutí Sony konference - Uncharted 3, Move, 3D a Vita

Sony představila silné tituly jako Uncharted 3 či Resistance 3, odhalila nový hardware a upřesnila cenu jejich nového handheldu.

Konference Sony začala u nás až ve dvě hodiny ráno, takže působila občas lehce uspávajícím dojmem. Zvlášť, když Jack Tretton lehce přetahoval úvodní omluvu za problémy PSN a poděkování. Nicméně v průběhu večera párkrát ukázal, že má smysl pro humor. Obsahově působila konference Sony podobně jako Microsoft – žádná velká překvapivá ohlášení, jen představení důležitých titulů a zdůrazňování pohybového ovladače. Jen tady to místo Kinectu byl Move. Dalším důležitým tématem Sony je i 3D a pochopitelně jejich skvěle vypadající handheld Vita – známe cenu i přibližné datum prodeje.  

Uncharted 3: Drake’s Deception

První prezentaci večera pro sebe zcela zaslouženě urval Uncharted 3. Pro Sony se bezesporu jedná o nejdůležitější nadcházející titul a je vážně se na co těšit. Ukázka začala na palubě jachty uprostřed rozbouřeného moře. Drake se na houpající se palubě nejistě pohyboval, kolem bazénku prošel do útrob lodi. Fascinující je hra světla a stínů, fyzika občas hapruje, ale jinak Uncharted představuje naprostou vizuální lahůdku. Ukázka končila dramatickým útěkem z podpalubí pomalu se plnícím vodou, s kterou dokáži Naughty Dog pracovat stejně skvěle jako s ohněm z minulé hratelné ukázky. Uncharted 3 bude plně ve 3D, vyjde 1. listopadu a ještě předtím se budeme moci zapojit do bety (20. června).

VIDEO: 4482 'Uncharted 3: Drakes Deception - E3 11 trailer'

Resistance 3

Další důležitá hra podzimu, třetí díl sci-fi střílečky Resistance. Herní ukázka nás seznámila se skupinkou rebelů hledající jakési jádro. Přestřelka zbořeništěm vypadala dynamicky a intenzivně, ovšem nikterak výjimečně. Už i ti obří brouci občas působí lehce únavně. Nicméně předchozí díly byly velmi zábavné, takže to samé čekáme od trojky. Mimochodem, Resistance 3 bude hratelný na Move a plastová puška Sharpshooter má být obsahem speciální edice hry.

VIDEO: 4483 'Resistance 3 - E3 11 trailer'

God of War Origins a kolekce Ico a Shadow of Colossus

Dělat HD remaky starých her je aktuálně v kurzu a potvrdila to i nově ohlášená kolekce God of War Origins, která nabídne upravené obě PSP hry v lepší grafice a plně ve 3D. Ve 3D bude i (aspoň pro nás) toužebně očekávaná kolekce her Ico a Shadow of Colossus. Vyjde v září.

VIDEO: 4485 'God of War: Origins Collection - E3 11 reveal trailer'

VIDEO: 4439 'Team ICO Collection - Promo video'

3D monitor Sony

V návaznosti na důraz kladený 3D technologii představila Sony speciální 3D monitor se značkou Playstation. Uhlopříčka je 24 palců, LED podsvícené LCD s rozlišením 1080p a dvěma HDMI výstupy má navíc zabudované stereo reproduktory a subwoofer. Největší lákadlo ovšem představuje technologie, která umožňuje dva různé obrazy – split screen tak nemusí dělit obrazovku, ale oba hráči uvidí kompletní obraz, jen díky 3D brýlím ten svůj.

monitor.PNG

Nefunguje to bohužel automaticky, každá hra musí být pro tento typ obrazu uzpůsobena. Jistotou je Resistance, protože má být k monitoru bundlován, Motorstorm Apocalypse a Wipeout se dočkají podpory prostřednictvím patche. Snad budou další hry následovat. Monitor, jedny 3D brýle, HDMI kabel a kopie Resistance bude k dispozici v balení s cenovkou 499 dolarů (asi 8500 Kč) na podzim. Mimochodem, podobnou technologii mají nabízet i televizory Philips.

 

monitor02.PNG monitor03.PNG

Move hry

Basketbalista Kobe Bryant přišel ukázat NBA 2K12 s ovládáním Move. Moc mu to nešlo a rozhodně nás nepřesvědčil, že zrovna kvůli basketu bychom si měli Move pořídit. To už spíš zajímavěji vypadala hříčka Medieval Moves: Dead Man's Quest. Fantasy akce z prvního pohledu nabídne sekání mečem, střílení lukem, řešení hádanek a to vše díky ovladači Move. Jako velká bomba to nevypadá, ale proč ne. Little Big Planet 2 je další hrou, která se může těšit na větší upotřebení Move. Stejně tak můžete hrát s ovladačem Move Bioshock Infinite (mimochodem, na disku bude navíc první Bioshock), Saints Row: The Third či nově ohlášenou Star Trek hru.

Sly Cooper: Thieves in Time

O pokračování výtečné série se zlodějem Slyem se šuskalo už od vydání kolekce Sly her, kde byl k vidění teaser. Hru oficiálně potvrdil podařený trailer, ovšem krom toho, že hra vyjde v roce 2012, nevíme nic.

VIDEO: 4486 'Sly Cooper: Thieves In Time - E3 11 Reveal trailer'

Dust 514

Dust 514 je zajímavá MMOFPS, o které jsme vás už informovali v rozsáhlém preview. Zajímavé je na ní hlavně propojení s vesmírným simulátorem EVE online na PC. Dust má být exkluzivně pro PS3. Beta začne do konce 2011, plná hra se objeví na jaře 2012. Víc vám ukáže trailer.

VIDEO: 4487 'Dust 514 - E3 11 trailer'

Bonusy k EA hrám

-    Hora Fuji v extrémním lyžování SSX
-    Další vozidla v Need for Speed: The Run
-    Battlefield 1943 na disku s Battlefield 3

Playstation Vita

Jak už se prosáklo před pár dny, handheld NGP se ve finále bude jmenovat Playstation Vita (život). Chystají se dvě verze: 3G/Wi-Fi a pouze Wi-Fi, v US je uzavřeno exkluzivní partnerství s operátorem AT&T. Nastíněna sociální služba Near, která se může propojit s dalšími PS Vita v okolí (podobně jako to umí 3DS). Dotykový OLED displej, touch pad na spodu, zabudované akcelerometry, či klasické dva analogy…to vše umožní hrát hry podle toho, jak vám to přijde nejlepší.

vita.jpg

Kombinaci ovládání předvedl Uncharted: Golden Abyss, vizuálně velmi atraktivní hra. V Modnations Racers půjde třeba kreslením na displeji navrhnout tvar tratě, ukazována byla i diablovka Ruin – prý nabídne nějaké sociální prvky.

2132450067_full.jpg 2132450068_full.jpg

Vitu bude možné připojit k PS3 a hrát na televizi, propojení využije třeba i Little Big Planet. Street Fighter x Tekken se také objeví na Vitě, jako bonusovou postavu nabídne Cola z inFamous.

PS vita se objeví v prodeji letos a cena:

Wi-Fi model: 249 euro (asi 6300 Kč)
3G a Wi-Fi model: 299 euro (7500 Kč)

Diskuze (4) Další článek: NFS: The Run - odhalení + gameplay

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,