SimCity a Facebookové SimCity Social

Maxis to s restartem SimCity myslí opravdu vážně a chlubí se nejen novou verzí hry, ale také Facebookovým titulem.

Úvod prezentace SimCity patřil levobočkovi jménem SimCity Social, které se již brzy dočkáme na Facebooku. Jakkoliv možná v současnou chvíli ohrnujete nos a přeskakujete k nadpisu „To pravé SimCity,“ možná bystě měli ještě chvíli počkat. SimCity Social totiž slibuje, že představí zásadní inovace, které zcela změní budovatelské hry na Facebooku (jedním z častých hesel je „less Vile, more City!“, což zřetelně naráží na populární hry od Zingy.)

Celé stavění vypadá už z traileru o poznání sofistikovaněji a ukazuje, že hlavní roli zde bude hrát sociální prvek a ne množství peněz, které budete ochotní do hraní narvat. Vaši přátelé totiž nebudou pouze chodit na návštěvy nebo vám posílat předměty potřebné ke splnění questu, ale budete s nimi utvářet obchodní vztahy, či se snažit nad nimi urvat konkurenční výhodu.

Podle autorů: „V SimCity Social neexistují žádné lineární postupy; města se vyvíjí na základě rozhodnutí, která hráči učiní, a hra tak nabízí velké kreativní možnosti. V roli starosty se budou potýkat s nečekanými a náhlými problémy, jako jsou například oheň, znečištění ovzduší nebo kriminalita. Budou muset také přijímat zásadní rozhodnutí, která se projeví teprve na budoucím vývoji města.“ Těšíme se a jsme zvědaví, jak to dopadne. Údajně už za několik týdnů budeme hrát.

To pravé SimCity

Z regulérního a plnohodnotného SimCity byl také ukázán zajímavý kousek, který ale ve skrze nejde popsat – v traileru se v líbivé grafice prezentovaly jednotlivé budovy, možnosti vizualizace určitých grafů i směry, jímž se vaše město může vyvíjet a „specializovat.“ Právě specializace pak připravila půdu pro novinku v sérii: multiplayer. Detailnější zprávy o něm zatím neunikly, kromě toho, že budete moci ovlivňovat svým městem i města sousední a globální sítí pak budou cloumat systémy různých výzev a dalších věcí.

Pokud se ale zrovna nechcete družit a nechcete být ovlivňováni, je tady samozřejmě možnost čistě singleplayerového hraní. Dočkat bychom se měli opět v únoru roku 2013. 

 

CityHallProtest_1.png CurvyRoads_1.png
HeavyTraffic_1.png IndustrialCity.png
SimsFightFires_1.png SmeltingPlant_1.png
UniversityCity_2.png

Nepropásněte další novinky z E3 a EA konference

Dead Space 3 v prvním gameplay traileru a s novými odhaleními

Crysis 3 bude stejná adrenalinová jízda, jako dvojka

V Medal of Honor: Warfighter nesundáte prst ze spouště

Nové Need For Speed pod taktovkou Criterionu

 

PC
Dostupné pro: PC
Žánr: Strategie | Budovatelská strategie
Výrobce: Maxis | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 8. března 2013
Diskuze (1) Další článek: Dead Space 3 v prvním gameplay traileru a s novými odhaleními

Témata článku: , , , , , , , , , ,