PC | Akce

Six Days in Fallujah zrušeno

Společnost Konami dnes potvrdila, že podlehla drtivé kritice, která se snesla na jejich chystanou válečnou hru - Six Days in Fallujah - a stopnula její vývoj. I přesto, že hru kritizovali především v Americe, nedostane se na trh ani nikde jinde. A to i navzdory skutečnosti, že jí spousta lidí vyjádřila podporu, včetně řady vojáků.

2.jpg

"Po reakcích na naši hru, jež jsme zaznamenali na území Spojených států, a vyslechnutí názorů, které k nám proudily nejen skrze telefoní linky, ale rovněž přes mailové schránky, jsme se před pár dny rozhodli, že hru vůbec nepustíme do prodeje," uvedl mluvčí Konami a dodal. "Chtěli jsme pouze zpracovat realitu bitev do takové podoby, aby hráči zjistili jaké to je pro vojáky."

Snad by se ještě hodilo doplnit, že vývojáři ze studia Atomic Games spolupracovali s řadou účastníků bitvy o Fallujah ve snaze dosáhnout maximálně autentického zážitku, takže skutečně nešlo jen o další řadovou akci. Upřímně doufám, že Konami ještě přehodnotí svůj postoj a dopraví titul alespoň na evropský trh.

Zdroj: Eurogamer

Dostupné pro: PC, X360, PS3
Žánr: Akce
Výrobce: Atomic Games
Začátek prodeje: 2010?
Diskuze (2) Další článek: Battlefield 1943 bude (skoro) za pusu

Témata článku: , , , , , , , ,