Skupina studií WB Games se rozděluje. Některé týmy budou mít nového majitele

Sloučení společností WarnerMedia a Discovery se řeší hlavně v souvislosti s filmy a seriály. Značně zasáhne ale i herní část Warner Bros.

Společnost AT&T, která vlastní WarnerMedia a vše s ním spojené, odsouhlasila sloučení spolu s Discovery. Díky této změně má vzniknout plnohodnotná konkurence pro streamovací služby jako je Netflix nebo Prime Video. Kromě filmů a seriálu se to značně dotkne také herních vývojářských studií, které pod Warner Bros. spadají. Část z nich přejde do vlastnictví Discovery a některé by dokonce měli hledat nové majitele. 

Do skupiny WB Games patří celkem 11 studií. WarnerMedia si podle všeho hodlají ponechat všechny týmy, které pracují na velkých hrách podle jejich velkých značek. Pro Rocksteady se Suicide Squad a Avalanche s Hogwarts Legacy by tedy vše mělo zůstat při starém. Zatím se pouze spekuluje o tom, která studia zůstanou u WB Games a která čekají změny. Oficiální informace o nich konkrétně zatím nemluví.

Mezi žhavými kandidáty na přechod pod Discovery či úplný odprodej novému majiteli jsou NetherRealm Studios, tvůrci série Mortal Kombat, a Traveller's Tales, kteří se zaměřují na LEGO adaptace slavných značek. Nesmíme zapomínat ani na Turtle Rock Studios. Vydání jejich novinky Back 4 Blood by ale v ohrožení být nemělo vzhledem k tomu, že vychází už za pár měsíců, konkrétně 12. října. 

Změna, která na první pohled nijak s hrami nesouvisí, se vývoje novinek, na které čeká velká část herní komunity, znatelně dotkne. Nedivili bychom se, kdyby takové interní změny měly za následek odklady některých projektů. Zrušení již oznámených her by ale přijít nemělo. 

Zdroj: MP1st.com

Váš názor Další článek: Na bitevní pole hraček se v Toy Soldiers HD vydáte už koncem léta

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,