Sky Roller: na bruslích mezi mrakodrapy | Recenze

Hledáte jednoduchou zábavu do kapsy? Možná bude právě tento titul pro vás.

Co baví

  • Jednoduchá hratelnost
  • Instantní zabiják prostojů
  • Nenáročné na provoz

Co vadí

  • Kupa reklam
  • Po chvilce stereotypní
  • Nulová customizace
7/10
Hodnocení

Ne každá hra musí být vždy nutně graficky a technologicky nadupaný AAA titul s perfektním příběhem a revolučním pojetím hratelnosti. Někdy dokáže paradoxně mnohem spolehlivěji zabavit malý nezávislý titul s naprosto primitivním ovládáním a grafickým podáním z přelomu století. Právě podobné nenáročné hry jsou vždy tím nejvhodnějším řešením pro nepříjemné prostoje v běžném životě. Neustále čekáte na zastávkách, ve frontách, na úřadech či na své kamarády? Pak by minititul Sky Roller vývojářského týmu Homa Games mohl být elegantním řešením.

Mezi mrakodrapy

Jedná se o opravdu jednoduchou a celkově poměrně nenáročnou hříčku, která může být vždy připravena ve vaší kapse k instantnímu použití a zabití několika minut nudy. Nebudete muset přemýšlet, ani se nikterak nervovat, prostě jen vytáhnout, spustit a frčet. Ovládat budete jakéhosi freestyle bruslaře, který si nemohl najít bezpečnější zábavu, než se prohánět na svých nebeských bruslích mezi mrakodrapy.

screen-2.jpgscreen-3.jpgscreen-4.jpg
Silně stylizovaná grafická stránka hry nikterak na atraktivitě neubírá

Princip hratelnosti je neskutečně jednoduchý, přesto však zábavný. V jednotlivých levelech budete kličkovat mezi překážkami, sbírat krystaly, létat, skákat, zrychlovat, zpomalovat apod. Na jednoduchou hratelnost je pochopitelně navázáno i jednoduché ovládání, které se omezuje na práci nohou. Jakkoli to může znít na první dobrou komplexně, opak je pravdou. Klíčem k úspěchu je totiž míra, kterou váš bruslař roztáhne nohy. Na tomto základě tak můžete kličkovat mezi překážkami, trefovat se na kolejnice či sbírat cenné krystaly. Vystačíte si pohodlně s jednou rukou, respektive jedním prstem, což může být u hry podobného charakteru vlastně spíše výhoda.

 

Princip hratelnosti je neskutečně jednoduchý, přesto však zábavný

 

Bez druhé ruky se rozhodně obejdeme, bez pozornosti a dobrého zraku však nikoli. Ne snad, že by byly jednotlivé levely nějak ukrutně obtížné, vyžadují ovšem neustálou koncentraci, neboť jste stále v pohybu. Ztráta pozornosti, byť jen na několik vteřin, často vede k poměrně teatrálnímu a komicky animovanému držkopádu, který bolí už od pohledu. Co však často bolí ještě více, je nutnost opakovat nejen daný level, ale rovnou soubor kraťoučkých levelů, kterých je povětšinou pět. Pokud se zadaří, v rámci setu jde vždy o záležitost maximálně dvou minut, pakliže si ovšem vyberete slabší chvilku, můžete se zaseknout klidně i na půl hodiny. To je ovšem typické zejména pro pokročilejší fázi postupu.

Reklamní blok

Jednotlivé sety jsou potom zakončeny bezstresovou úrovní plnou krystalů, které slouží jako virtuální platidlo.V tomto ohledu jde spíše o přidanou hodnotu, protože je vážně opravdu jedno, jestli jezdíte za blonďatou rajdu v minišortkách nebo namakaného hipstera v košili. Později si lze odemykat i raritní postavy, jde ovšem pouze o kosmetickou záležitost, která asi vzhledem k silné grafické stylizaci nikoho neokouzlí.

Screenshot_20191115_081247_com.topchopgames.skyroller.jpgScreenshot_20191115_081304_com.topchopgames.skyroller.jpgScreenshot_20191115_121032_com.topchopgames.skyroller.jpg
Klíčová je ovšem nenáročná a spolehlivá zábava

Sky Roller se po grafické stránce s ničím nemazlí a nabízí skutečně minimalistické provedení o několika barvách. Titulu však i takové zpracování sluší a celkový dojem nikterak nekazí. Pozitivem je potom pochopitelně nízká provozní náročnost. Hru tak rozjedete téměř na všem, co má parametry alespoň kalkulačky. Huawei P30 Lite tak v podstatě spuštění hry skoro ani nezaznamenal, o telefonu Sony Xperia XZ2 Compact ani nemluvě.

Stinnou stránkou jsou potom všudypřítomné reklamy. Shlédnutím vás hra odmění nejrůznějšími dárky, skiny, bonusy apod. Je plně na vás, zda-li se do této hry kočky s myší pustíte nebo budete veškerá vyskakovací okna upozorňující na reklamu ignorovat. Pravdou je, že to jde někdy dost těžko, člověk si ale zvykne časem na všechno. I na vstávání si člověk zvykne, tak proč ně na okna s reklamou. Pokud by však přece jen někdo nemohl bombardování unést, doporučujeme vypnout připojení k internetu, které je univerzálním pomocníkem s podobnými problémy.

Verdikt

Sky Roller je malá hříčka, která díru do světa neudělá, dokáže však spolehlivě zabavit. Jde o sice o skutečně primitivní a nenáročnou zábavu, ale právě taková může být někdy skutečně potřeba. Neohromí grafikou ani propracovaností a už vůbec ne mimoherním obsahem, boduje však v oblasti instantního zabijáka dlouhých minut během otravného čekání v běžném životě. Jede-li vám vlak za více než 5 minut, neváhejte si nějaký ten level dát, je to vážně zábava. I když bohužel jen nárazová.

  Hra byla recenzována na telefonu Sony Xperia XZ2 Compact Huawei P30 Lite.        

Váš názor Další článek: Steelseries Sensei Ten: zpátky ke kořenům | Recenze

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,