SkyNet zaútočí už na podzim!

Třetí pokračování Terminátora vyvolalo ve světě i u nás převeliký humbuk. Film je pryč, dohadovat se o tom, zda byl dobrý, nebo špatný je běh na dlouhou trať, my se tentokrát podíváme na jednu z připravovaných her postavených právě na licenci třetího filmu. Jedná se o (nejen) online střílečku Terminator 3: War of the Machines, jejíž vydání se chystá na tento podzim.

Terminátor je zpátky a s ním také mánie kolem zubících se ocelových robotů. Možná si vzpomenete, že už první film této klasické akční série obsahoval krátké záběry z budoucnosti, ve které proti sobě na bitevním poli stojí superodolné stroje a krysy obědvající lidé. Není to právě záviděníhodná pozice, což však nic nemění na tom, že právě tyto sekvence jsou z celého filmu pro mnoho diváků tím nejvděčnějším lákadlem. Cožpak vy sami jste si nikdy při jejich sledování neříkali "Safra, to by bylo něco, vyzkoušet si to na vlastní kůži..."? Znovuzrozená společnost Atari vám už zanedlouho tu možnost dá.

   

Nebude to však zdaleka poprvé. Kdo se ve světě počítačových her nějaký ten pátek pohybuje, jistě ví, že na motivy filmů Terminátor 1&2 vzniklo už několik více či méně kvalitních výtvorů. Za všechny jmenujme střílečky Terminator: Future Shock a Terminator: Skynet. Hra Terminator 3: War of the Machines (dále jen T3:WotM), o které je dnes řeč, se ale v podstatném ohledu liší - je totiž určena především pro multiplayerové online hraní. Můžete se zhostit buďto role strojů (čili SkyNetu), anebo lidí (zvláštní jednotky TechCom). Za každou ze stran jsou k dispozici čtyři typy postav, multiplayerové bitvy se může zúčastnit maximálně 32 hráčů.

Za lidi si můžete vybrat hru buďto za klasického pěšáka, těžce vyzbrojeného vojáka, průzkumníka anebo inženýra, jehož zvláštní schopností je kladení pastí na stroje SkyNetu. Druhá strana pak nabízí převtělení se do strojů známých ze všech tří filmů - ať už je to klasický T-900, čili běžně známý Terminátor, infiltrátor - terminátor v lidské kůži, k vidění v prvním filmu když přepadnou lidskou "základnu", HK tank a FK vznášedlo. Oba posledně zmíněné stroje filmaři hojně využívali v závěru třetího dílu. Bude jistě zajímavé sledovat, jak se tvůrci vypořádají s jejich ovládáním - hrajete-li za stroje, neovládáte je za pomoci nějakého prostředníka, což by ostatně ani nebylo logické, nýbrž přímo. Lidé samozřejmě mohou ovládat vozidla, mají k dispozici nejrůznější buginy a džípy.

   

T3:WotM nabídne čtyři různé herní módy. Počítejte se mnou. První je Domination, kde musíte obsadit na co nejdelší dobu co nejvyšší počet záchytných bodů. Druhý je Mission Mode, kde je jedné straně uložen nějaký úkol a druhá strana musí splnění tohoto úkolu překazit. Třetím módem je Team Deathmatch, který nepotřebuje komentář. Čtvrtý mód je tak trochu speciální, jedná se totiž o několik singleplayerových misí, ve kterých hrajete za Arnieho. A to jak za toho špatného, tak i dobrého - to je podle mě velmi dobrý tah tvůrců. Bylo by škoda nevyužít veškerého potenciálu hraní za nepřemožitelného robota. Co víc, hlas a pohyby (snímané pomocí technologie motion-capture) poskytl samotný Arnold Schwarzenegger.

Hlavní rysy hry:

  • Multiplayer až pro 32 hráčů
  • Deset singleplayerových misí
  • Hlas samotného Arnieho
  • Zbraně a stroje, jaké jsme viděli ve filmech

Těžko si lité souboje mezi lidmi a stroji představit v jiném prostředí než válkou poničeném Los Angeles, případně vojenských či výzkumných základnách. A takhle přesně mají vypadat i mapy v T3:WotM. Zborcené cáry dálnic, polorozbořené výrobní haly a továrny, sterilní základny SkyNetu anebo zatuchlé bunkry TechComu, to všechno tady uvidíte. Přesný počet map zatím nebyl oznámen, singleplayerových misí by mělo být deset (pět "dobrých", pět "špatných"). Co se týká výzbroje, objeví se zde klasické zbraně typu pušky Heckler & Koch G3, M4A1, naváděného raketometu nebo sniperky Barrett M82. Z futuristického arsenálu nesmím zapomenout na plazmovou pušku a plazmové dělo. Celkem se vám dostane do ruky na 16 hračiček.

Na rozdíl od připravovaného konzolového titulu Terminator 3: Rise of the Machines se T3:WotM nijak striktně nedrží příběhové linie třetího filmu a jde v něm skutečně především o rychlou multiplayerovou akci. Minimální hardwarové nároky mluví o 800MHz procesoru a graf. kartě s podporou T&L, hra pak využívá DirectX 9 a podporuje také 5.1 či EAX zvuk. Multiplayer fachá jak jinak než přes službu GameSpy.

Oficiální stránky: http://www.infogrames.net/games/terminator_3_war_machines_pc_action/
Výrobce: Clever`s Games (http://www.clevers.com/)
Vydavatel: Atari (http://www.atari.com/)

Související články: recenze filmu Terminátor 3: Vzpoura strojů

Váš názor Další článek: V progamingu vše směřuje k Brnu

Témata článku: , , , , , ,