E3 2019: To nejlepší z prezentace Nintendo Direct

Na závěr něco pozitivního a hravého.

 Již tradičně si jako poslední velkou prezentaci nachystalo Nintendo. S jejich Switchem se jim v posledních letech opravdu daří, a tak se není čemu divit, že se od E3 Directu očekávalo hodně. Hned od začátku nijak nezaháleli a celkově se na scéně objevilo několik desítek her.  

Celé to odstartoval příchod nových postav do Super Smash Bros. Ultimate. Konkrétně to jsou hrdinové ze série Dragon Quest. V průběhu prezentace o tom samém byla řeč ještě jednou. Tentokrát ale došlo na představení postav z Banjo-Kazooie. Když už jsme zmínili Dragon Quest, tak se stejně jako na Square Enixu připomněl jedenáctý díl, který míří na Switch.  

O tom, že je Luigi’s Mansion 3 ve vývoji, už víme od minulého roku, ale až nyní se konečně dozvídáme, o co vlastně půjde. Společně s Mariem a dalšími charaktery je pozván do zdejšího hotelu, ze kterého se ale následně stane dům hrůzy. V traileru byly odhaleny některé z nových herních mechanik. Mimo jiné si budete moci hru projít v kooperaci, přičemž druhý hráč bude hrát za Gooigiho, což je Luigiho klon. Pokud byste si náhodou chtěli užít multiplayeru s více hráči, tak i takovou možnost budete mít.  

Další projekt vytváří Nintendo ve spolupráci s Netflixem. Pro The Dark Crystal chystají tahovou strategii s podtitulem Age of Resistance, která bude prequelem pro hlavní příběh. Mnohem více nás ale láka další titul, o kterém už také víme z loňské prezentace. Přepracovaný Link’s Awekening vypadá nádherně a zahrát si ho budeme moci už 20. září.  

Následně přišlo představení hned několik JRPG her. Všechny ale spadají pod jednu značku. První z nich je moderní inkarnace Trials of Mana. Následně byl představen balíček původních dílů Secret of Mana a Trials of Mana. Díky Collection of Mana si tedy budeme moci tyto tituly zahrát bez problému i u nás.  

V minulých týdnech se hodně spekulovalo o tom, že by měl na Switch zamířit i Geralt se třetím Zaklínačem. Nedokážu si představit, jak to všechno chce CD Projekt nacpat do této konzole, ale opravdu byl během prezentace oznámen a dočkat se ho máme ještě do konce roku.  

Fire Emblem: Three Houses je pak ještě blíže. Už 26. července se můžete pustit do další kapitoly tohoto fantasy příběhu plného taktických soubojů. Víc už se jím nijak nezabývali vzhledem k tomu, že před pár měsíci měl vlastní Direct.  

Není žádným tajemstvím, že nedávno na Switch vyšlo hned několik dílů ze série Resident Evil. To ale vývojářům očividně nestačí, a tak hráčům na Nintendo přinesou i pátý a šestý díl.  

Ve světě, kde nejsou žádní hrdinové, se přeci jen jeden najde. Představení No More Heroes 3 proběhlo stylově a vrací se oblíbený hrdina z předchozích dílů. I další oznámený titul je velkým návratem. Z provedení sice nadšeni moc nejsme, ale je příjemné vidět, že je Contra stále při životě.  

Daemon X Machina jste si loni mohli sami vyzkoušet ve veřejném testu a 13. září už se budete moci pustit do plné hry. Ještě o pár dní před tím ale přijde na pulty obchodů pro nás lákavější záležitost od PlatinumGames. Astral Chain vychází 30. srpna.  

Pokud máte rádi mafiánskou tematiku, tak i pro vás si Nintendo připravilo malou ochutnávku. Empire of Sin sice nebude hrou ve stylu tuzemské Mafie, ale něco takového zatím na Switchi nenajdete.  

Poté přišla dvojice exkluzivit v čele s Marvel Ultimate Aliance 3, která už se nám také představila loni. Ukázal se opět kratičký gameplay a pár nový postav k tomu. Rytmická Cadence of Hyrule pak s trailerem rovnou odhalila datum vydání. Na novinku od tvůrců Crypt of the Necrodancer dojde už 13. června.  

Příští rok se v Japonsku pořádají olympijské hry a Sonic s Mariem u toho nebudou chybět. Jejich nového sportovního crossoveru bychom se měli dočkat ještě před koncem tohoto roku. Na nový Animal Crossing: New Horizones si ale počkáme o něco déle. I když byla hra slibovaná už na letošek, tak kvůli dodatečnému ladění byla posunuta na 20. března.  

Po všech výše zmíněných titulech se spustila smršť krátkých ukázek z her, které se letos chystají na Switch. Naše oko zaujal například Spyro, Ni no Kuni nebo Alien: Isolation. Na závěr pak přišla opravdu sladká třešnička. Bylo oznámeno pokračování The Legends of Zelda: Breath of the Wild. Zatím jsme z něj viděli jen pár záběrů, ale už teď můžeme říct, že je to jeden z našich nejočekávanějších titulů od Nintenda.  


Anglický záznam

Český záznam

 

Váš názor Další článek: Nevím jestli PS5 bude naše poslední konzole, tvrdí šéf Sony

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,