Služby Playstationu, Xboxu i Nintenda čelí v Británii střetu se zákonem

Podle britských úřadů mohou být některé služby v rozporu se zákony. Zvažují tak, jestli je na místě podniknout proti společnostem další kroky.

Playstation, Nintendo i Xbox mají u britských úřadů pěkně zavařeno. Jejich služby PSN, Nintendo Switch Online a Xbox Live prý nejsou plně v souladu s tamními zákony a hrozí tak, že by se mohly stát předmětem žaloby na herní giganty. 

Britové si chtějí posvítit na to, jaké nabídky se v rámci měsíčního předplatného objevují, na podmínky vrácení peněz a rušení objednávek a v neposlední řadě také na často diskutovanou funkci automatického obnovení těchto služeb. Šetření ale zatím není dokončené a nevychází z něj tak žádný závěr. Víme jenom to, že momentálně probíhá a snaží se zjistit, zda některé praktiky společností nejsou v rozporu se zákony o ochraně spotřebitele. Celkově jde ale o součást mnohem komplexnějšího vyšetřování, které se zabývá i mobilními hrami, anti-virovými softwary či hypotékami. 

V problému mají pomoci i sami lidé, kteří se službami mají zkušenosti. Ti se totiž mohou podílet vyplňováním stížností na dané služby. Zažili jste sami nějakou nepříjemnou zkušenost s PS Plus, Xbox Live či Nintendo Switch Online?

Váš názor Další článek: Twist Hit!: pojďte s námi chránit stromy (mobilní recenze)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,