Smutný konec pro Rage Fury MAXX?

Společnost ATI oficiálně oznámila, že Rage Fury MAXX nikdy nebude mít ovladače pro Windows 2000.
Původní termín uvedení ovladačů pro kartu ATI Rage Fury MAXX pro operační systém Windows 2000 měl být červenec tohoto roku. Nyní však společnost ATI oficiálně potvrdila, že není schopna dokončit jejich vývoj – oficiální stanovisko tvrdí, že se vyskytly problémy s numerickou identifikací jednotlivých čipů na kartě. Jde o chybu v čipu Rage 128 Pro, nikoliv o chybu v implementaci dvoučipového řešení.

Tato situace není příliš uspokojivá jak pro současné majitele této karty, kteří jsou tímto odříznutí od všech operačních systémů kromě Windows 98, tak pro společnost samotnou – ta totiž chtěla ještě letos uvést kartu Radeon 256 MAXX. Pokud nebude mít tato mrzutá situace nějaké uspokojivé řešení (což s největší pravděpodobností ne) ani ve vzdálenějším časovém horizontu, jen se tak potvrdí nepříliš valná pověst, která ovladače karet ATI provází.

Server Rage Underground dokonce vyzval v souvislosti s tímto všechny uživatele MAXXe, aby jej podpořili v otevřené manifestaci pro ATI – ta si podle něj totiž nemůže dělat ze svých zákazníků alfatestery. Pokud se chcete k tomuto „manifestu“ přidat, můžete to zkusit zde (http://www.rageunderground.com/ubb/Forum16/HTML/000084.html).

A na závěr už jen oficiální dopis od technické podpory ATI, v němž se ATI výborně vymlouvá na Windows 2000 a ze všeho by ráda vybruslila z čistým štítem:

Dear Customer,

You have previously contacted our Microsoft Windows 2000 feedback email address to comment or inquire about RAGE FURY MAXX drivers and support for the Microsoft Windows 2000 operating system.

I regret to inform you that our plan to provide a RAGE FURY MAXX driver for the Windows 2000 operating system cannot be completed. Due to issues with enumerating the chip ID's, of the dual RAGE 128 PRO graphics chips, we are unable to complete the driver for our RAGE FURY MAXX card.

ATI sincerely apologizes for promising a driver to you and then being unable to complete it. This was an unforeseen technical issue during the development of the Windows 2000 RAGE FURY MAXX drivers.

For those customers who wish to contact me directly to comment on this situation, please email me at cservice@ati.com. I welcome your comments and feedback.

Sincerely,
Rick Osborne
ATI Customer Service Manager

Diskuze (4) Další článek: Simon the Sorcerer III – trpký pohár pro skalní příznivce

Témata článku: , , , , , ,