Snow Drift: a přece se točí (mobilní recenze)

Jezdíte často autobusem nebo vás snad čeká otravné běhání po úřadech? Pokud ano, jistě oceníte nějakou tu nenáročnou zábavu do kapsy, která pomůže zkrátit dlouhé chvíle čekání.

Co baví

  • Jednoduchá hratelnost
  • Nenáročné na výkon
  • Instantní zábava do kapsy

Co vadí

  • Otravné reklamy
  • Hodně stereotypní
6/10
Hodnocení

Jsou hry, od kterých očekáváme trošku té náročnosti jak z hlediska hratelnosti, tak pochopitelně z pohledu intelektuálního. Ale jsou také hry, u kterých se zkrátka nemusí přemýšlet a mají pouze jeden jediný smysl – zkrátit dlouhou chvíli. A právě takovým titulem pro hráče může být hříčka Snow Drift studia SayGames.

Screenshot_2019-03-19-20-28-01-223_com.snow.drift.pngScreenshot_2019-03-19-20-29-13-497_com.snow.drift.pngScreenshot_2019-03-20-09-34-32-315_com.snow.drift.png
Ve směru nebo v protisměru? Snow Drift vám roztočí hlavu

Na Google Play najdeme tuto čistokrevnou arkádu v sekci simulátory, ale vězte, že takové propojení je více než nesmyslné. Snow Drift je stoprocentní a nenáročná arkáda, která nejenže v žádném případě nepotrápí vaše herní dovednosti, logické přemýšlení či strategické dovednosti, ale díkybohu ani výkon vašeho mobilního telefonu.

Dlouhá chvíle, dobrá chvíle

Jedná se tak o jednu z malých her, určených na okamžité zkrácení dlouhé chvíle. Žádná příprava, žádné nutné okolnosti, prostě jen vytáhnout mobilní telefon, odkroužit pár levelů a zase zpět do reálného života. Pro někoho možná trochu málo, každopádně Snow Drift si na nic nehraje a plní beze zbytku to, k čemu je určeno.

Princip hratelnosti je opravdu hodně jednoduchý a skvěle zapadá do celkového konceptu hry. Není totiž nic nápadnějšího, než snaha roubovat složité herní mechanismy někam, kam zkrátka nepatří. Jak již název napovídá, budete driftovat, driftovat a zase jen driftovat. V jednotlivých levelech je totiž nutné za pomoci smyku zlikvidovat veškeré sněhové hromady a neposlat při tom své milé vozítko do kopru. Prvních několik pokusů pravděpodobně neskončí úspěchem, po několika minutách se však až nezvykle jednoduché ovládání vryje pod kůži snad každému.

Arkáda každým coulem

Přestože nejde o žádnou velkou výzvu, rozhodně se nevyplácí od driftování odvracet zrak, neboť jedna malá nepozornost může znamenat bleskový konec a opakování daného levelu. V každém z levelů je nutné absolvovat jednotlivé zkoušky, a to na jeden zátah a bez chyby. V praxi to tak znamená, že se každý level skládá ze dvou a více menších levelů. Teprve po úspěšném absolvování celého setu se lze posunout do dalšího levelu a vytunit tak svojí káru. Mimo klasické levely lze také čas od času absolvovat nějaké ty speciální výzvy, kde driftujete ve speciální aréně. Smysl je ale opět stejný a je vážně jedno, jestli drtíte sníh nebo hamburgery.

Screenshot_2019-03-19-20-25-18-608_com.snow.drift.pngScreenshot_2019-03-19-20-27-17-195_com.snow.drift.pngScreenshot_2019-03-20-09-36-35-370_com.snow.drift.png
Jednoduchá grafika, jednoduchá hratelnost

Zachybujete-li ve třetí zkoušce ze tří, celý level opakujete. Takové malé Dark Souls na mobilu? Ale kde že, Snow Drift je opravdu hodně jednoduchá hra, kterou budete ovládat pouze dvěma prsty. Vystačíte si tak s driftem ve směru a proti směru hodinových ručiček. Za úspěšné driftování budete odměňování zlatými mincemi, za které můžete vylepšovat vlastní káru nebo dokupovat další kousky do své garáže. Ve finále je však úplně jedno s čím jezdíte nebo na jaké úrovni, protože rozdíl zkrátka při takovém jízdním modelu nelze poznat. Zvolený mechanismus postupu je tak spíše psychickou podporou a snahou o umělé natažení trvanlivosti hry. Titul totiž jednoduše řečeno nenabízí nic jiného, než neustálé točení miniaturním autíčkem ve směru či proti směru hodinových ručiček z ptačí perspektivy. Ale i to může někdy stačit.

 

 Snow Drift je opravdu hodně jednoduchá hra, kterou budete ovládat pouze dvěma prsty.

 

Stejně tak, jako je tomu v případě ovládání hry, žádné obavy nemusí panovat ani z hlediska náročnosti na váš mobilní telefon. Snow Drift je opravdu hodně nenáročnou hříčkou, kterou rozjedete snad i na kalkulačce. Samotná náročnost na výkon mobilního telefonu tedy celkově podtrhuje jednoduchost a skromnost této driftovací legrácky. Titul nebyl prakticky cítit jak na slabším Xiaomi Redmi, tak výkonnějším redakčním aparátu Sony Xperia XZ2 Compact. 

Screenshot_2019-03-24-18-03-27-821_com.snow.drift.pngScreenshot_2019-03-24-18-03-48-090_com.snow.drift.pngScreenshot_2019-03-24-18-04-40-167_com.snow.drift.png
Snow Drift je skutečně hodně nenáročná zábava na zkrácení otravného čekání

Naneštěstí je Snow Drift přeplněn reklamou, která na vás vyskakuje jak během hraní na spodní straně obrazovky, tak mezi jednotlivými levely ve formě krátkých marketingových videí. V tomto ohledu se jedná o opravdu hodně otravnou záležitost, protože hlavním cílem má být instantní zábava, nikoli instantní inzerce, která zabere pomalu více času než hraní samotné.

Verdikt

Snow Drift představuje zástupce staré nenáročné arkádové školy. Dost možná se trvanlivost pohybuje někde na hranici jepičího života, každopádně pokud nebudete driftování přehánět a hru vytáhnete opravdu jen na krátké zabití času, budete Snow Drift milovat. Minimalismus a skromnost bohužel kazí otravné reklamy a nutnost sledovat krátká videa.

Hra byla recenzována na telefonu Sony Xperia XZ2 Compact Xiaomi Redmi 3S.    

Nejnovější komentáře


NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

Dr Disrespect dostal permaban, na Twitch.tv si už nezastreamuje

Dr Disrespect dostal permaban, na Twitch.tv si už …

Slavný streamer byl vyhozen ze své domovské platformy, zákaz má být trvalý.

28.  6.  2020 | | 6 N/A
Venku jsou nové spekulace o levnějším Xboxu: co přinese Series S?

Venku jsou nové spekulace o levnějším Xboxu: co př…

Objevily se nové informace o podobě a ceně menšího Xboxu. Že Microsoft chystá více konzolí v minulosti naznačil sám Phil Spencer. Skoro všechny dřívější úniky se vyplnily.

20.  6.  2020 | | 2 N/A
Hry a zdraví: proč je pro vás hraní her lepší, než si myslíte

Hry a zdraví: proč je pro vás hraní her lepší, než…

To, že hry jsou blahodárná činnost nám hráčům jistě nikdo nemusí vysvětlovat. Avšak tu a tam se hodí mít v záloze pár článků s důkazy, které jasně vysvětlí, proč u těch her prosedíme tolik času. Pojďme se tedy společně podívat na vědecky prokázané pozitivní důsledky hraní her a odhalme část toho, co nám za ty roky daly.

29.  6.  2020 | | 13 N/A
Zadarmo nebo se slevou: letní slevy na Steamu a Stranger Things 3 zdarma

Zadarmo nebo se slevou: letní slevy na Steamu a St…

Na všech herních platformách je každou chvíli nějaká slevová akce. Každý týden proto vybíráme ty nejatraktivnější, které by vám neměly uniknout. Pokud chcete získat hry zdarma nebo s výhodnou slevou, podívejte se na aktuální přehled akcí!

26.  6.  2020 |
10 nejstrašidelnějších her z minulosti, které si dnes můžete zahrát

10 nejstrašidelnějších her z minulosti, které si d…

Pokud se u her rádi bojíte, připravili jsme pro vás seznam titulů, které zaručeně fungují. Pro některé z nich bylo potřeba sáhnout hluboko do propadliště dějin.

24.  6.  2020 | | 4 N/A