So Blonde – chytrá blondýnka

Křehká dívenka se dostala na romantický ostrov plný krvelačných pirátů. Dostaňte ji v adventuře od scénáristy prvního Broken Swordu zpět domů.
Kapitoly článku

Abychom o So Blonde nemluvili jen jako o klasické adventuře ze staré školy, naservírovali nám autoři i aspekty vídané v novějších počinech. Do hry jsou implementovány všelijaké minihry, jenž zpříjemní postup dál a díky nim neupadá hra do stereotypu. Při příležitosti nabrání vody do lahve se spustí minihra připomínající doby starých automatů, ve které musíte kapky vody chytat do vědra.

Celou dobu také neodchodíte jenom za Sunny, několikrát si hru vyzkoušíte za starostu Juana a zvířecího kamarádíčka Maxe

Světlušky pochytáte obdobným způsobem a v závodu zvítězíte pomocí udržení kurzoru myši na úzké klikaté trati. Jak už to bývá zvykem, některé jsou lehčí, další obtížnější. Naštěstí můžete každou z nich přeskočit, budete však odměněni zaslouženým bučením autorů.

So_Blonde_07.jpgSo_Blonde_08.jpg

A(tra)ktivní skrytá nahota

Celou dobu také neodchodíte jenom za Sunny, několikrát si hru vyzkoušíte za starostu Juana a zvířecího kamarádíčka Maxe. Opět je hlavním účelem střídání postav snaha předejít nudě, což se celkem daří.

Když už se prokousáte na konec, určitě si všimnete konečné odpovědi Sunny, která se podepíše pod koncem celého příběhu. Konce jsou dle odpovědí nejspíš tři a moc se od sebe neliší, ale to poznáte sami. Po skončení jste obdarováni bonusovou sekcí, v níž máte možnost zkouknout všechna ingame videa, zkusit si znovu minihry a prohlédnout atworky. Videa jsou řešena tak trochu komiksově, kdy se pohybuje vždy část z obrázku.

So_Blonde_09.jpgSo_Blonde_10.jpg

Během hraní potěší vtipné momenty a humorné dialogy hlavně zezačátku, kdy je Sunny zvyklá na komfort svého pokojíčku a ze všeho nejdříve místo vody a potravy hledá luxusní hotel. Také nechybí skvěle vyřešená scéna se Sunny v koupelně se zakostičkováním celého jejího nahého těla.

A(tra)ktivní shánění

Na závěr musím vyzdvihnout perfektní kreslenou grafiku, při pohledu na pořízené screenshoty mi jistě dáte za pravdu. Jedinou vadou na kráse alespoň podle mě jsou dlouhé načítací časy mezi lokacemi. Na mém docela slušném notebooku se časy při přechodu z lokace do lokace pohybovaly kolem 2 až 6 sekund.

Jedinou vadou na kráse jsou dlouhé načítací časy mezi lokacemi

Určitě si řeknete, co to ten vůl plácá za nesmysly, vždyť je to zanedbatelné. To určitě ano, ale představte si, že máte z jednoho konce ostrova přejít na druhý, což dá dohromady něco kolem pěti načítání. Hnedle se nám to sečte na nějakých 30 sekund hloupého civění do monitoru. Některé načítání dokonce trvá několik desítek vteřin, což už je trochu moc.

So_Blonde_11.jpgSo_Blonde_12.jpg

Odečteno a nadtrženo So Blonde patří mezi lepší adventury, které si můžete zahrát. Nebýt menších nedomyšleností, natahování herního času zkoušením, jaký z těch předmětů půjde sakra sebrat a pomalejšího načítání, nebylo by co vytknout. Také zamrzí fakt, že v České republice se zatím nenašel distributor, s čímž souvisí i absence lokalizace do našeho rodného jazyka.

Dostupné pro: PC
Žánr: Adventury | point-and-click adventura
Výrobce: Wizarbox | Webové stránky hry
  • Příběh
  • Dabing postav
  • Minihry
  • Překrásná grafika
  • Některé nedomyšlenosti
  • Nahrávání
Kapitoly článku

Témata článku: , , , , , , , ,