Sociální gigant Facebook kupuje české studio Beat Games

Asi málokdo opravdu věřil tomu, že se někdo nepokusí o tuto akvizici. České studio Beat Games nakonec míří pod křídla Facebooku.

Facebook získává studio Beat Games, které stojí za doposud největším VR hitem vůbec. Beat Saber se stal nejúspěšnější hrou pro virtuální realitu a dokázal překonat hranici milionu prodaných kusů. Teď po něm sáhl internetový gigant a stahuje si ho do svojí stáje. Oznámil to Mike Verdu, ředitel pro VR a AR obsah Facebooku.

"Připojí se k Oculus Studios jako nezávislá jednotka v Praze a budou tvořit nové způsoby, jak lidem přinést hudbu ve VR hraní. To, co si na Beat Saberu komunita zamilovala zůstane nedotčené. Beat Games budou i nadále vytvářet obsah a updaty pro svoji hru na všech jejích současných platformách, nyní navíc s podporou Facebooku," sdělil Verdu.

Společnost prý věří, že díky spojení s Facebookem se podaří dosáhnout jejího ještě většího rozšíření z hlediska hudebních balíčků. Co vás ale nejspíše nepotěší je, že se Facebook chce také zabývat modifikacemi, které narušují autorská práva. Jinak řečeno, pokud používáte modifikace k rozšíření hudební knihovny jakoukoliv písní z vašeho počítače, brzy byste mohli mít po zábavě. 

"Čeho chceme dosáhnout je, že se malé nezávislé studio spolčí s podobně smýšlejícími spojenci a posuneme virtuální realitu do dosud nedosažených výšin," komentovat obavy, že by spojení Beat Games s tak velkou společností mohlo malé studio zničit.

Váš názor Další článek: V Activision se rýsuje remake původních her s Tony Hawkem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,