Soldier of Fortune 2 – první preview

Herní magazín IGN přinesl své první dojmy z této hry.
PC.IGN zveřejnila první dojmy (http://pc.ign.com/previews/16327.html) z jejich testovací verze SoF2 od Raven Software. O této hře se již na Doupěti (nejen) mnohé napsalo (http://www.doupe.cz/r-art.asp?id=10415 a další) a teď máme možnost slova vývojářů porovnat se skutečností.

Hlavní novinkou se zdá být přesný zásahový systém, kde je teď počítáno s přesností na pixely. Znamená to, že přesně v místě zásahu se objeví díra po kulce. Stejnou přesnost si vysloužily i atmosférické efekty jako déšť – nejen, že padá po kapkách, ale každá kapka při dopadu vytvoří vlastní „rozprsknutí“ – vše je modelováno pomocí „particles“. (Netroufám si odhadnout, co tohle udělá s požadavky na HW). Byla upravena i animace charakterů, a tak se již nesetkáme se známou „levitací“ mrtvol v prostoru – místo toho se můžeme těšit na efektní pády z oken a balkonů.

Soldier of Fortune 2 Soldier of Fortune 2

Další významné změny se dočkáme v násilí ve hře – ne že by jej ubylo, ale cituji: „již nejde o kaluže krve a hru, ale o hru s nějakou prolitou krví“. Násilí už tedy nebude samoúčelné, ale realistické a asi i vyvážené (mnozí si řeknou – Škoda. Ale i tak hra nebude nekrvavá).

Mise jsou velice různorodé a jedna nás dokonce zavede do Prahy! Navíc některé budete procházet s doprovodem (například několik námořníků (myšleno U.S. Marine) v džungli a podobně).

Váš názor Další článek: Strategie Stronghold je venku

Témata článku: , , , ,