Sonic Chaos Strikes Again – rychlá modrá koule je tu

Ježka Sonica nemusím jistě dlouze nikomu z vás představovat. Tento velikán herního nebe se ve světě her již v minulosti zabydlel a stále, i když dnes ne už tak často, jej můžeme potkat jako hrdinu některé z počítačových her.
Ježka Sonica nemusím jistě dlouze nikomu z vás představovat. Tento velikán herního nebe se ve světě her již v minulosti zabydlel a stále, i když dnes ne už tak často, jej můžeme potkat jako hrdinu některé z počítačových her. Jednu takovou hru si představíme a bude to zcela logicky plošinovka – užijete si mnoho hopsání, sbírání předmětů a hlavně zábavy.

Ježatá potvůrka jménem ježek Sonic je známá mediální hvězda – vznikají o něm počítačové hry, animované seriály, objevuje se na plakátech a bůhvíkde ještě. My se však budeme striktně držet prvně jmenované věci a představíme vám ho v jedné docela povedené hopsačce s názvem Sonic Chaos Strikes Again.

Sonic ChaosSonic Chaos

Pravidla, kterými se všechny hopsačky či plošinovky řídí, jsou zcela snadná a všeobecně známá, proto jsou tyto typy her určeny pro všechny typy hráčů, hlavně pro ty nejmenší. Vzpomeňme například na skvělý Jazz Jakrabbit nebo Lion king, tyto hry bývali (a jsou) oblíbeny hlavně mladšími hráči pro svou nenáročnost a jednoduchost, s jakou je lze ovládat. Doufám si tvrdit, že stejný osud potká i dnešní hru. Není to vyloženě hra pro děti, ale velmi silně k ní inklinuje - projít z jednoho konce levelu na druhý, po cestě se vyhýbat nepřátelům, případně je ničit, občas vzít nějaký ten předmět, to dokáže opravdu každý.

Každému z vás je asi jasné, za koho dnes budeme hrát. Je to opravdu on, sám ježek Sonic. Trochu mě zamrzelo, že hra neobsahovala žádné intro či nějaký úvod do děje, abychom věděli, oč se vlastně jedná, tady jste jen po jménech autorů byli vrženi do hry. Žádné menu, nic, toto je trochu nedomyšlené, řekl bych. Ale zpět ke hře. Její princip je naprosto stejný, jako jsem to popsal výše – za pomoci vašich přátel musíte dojít z místa A na místo B, po cestě ničit nepřátele a sbírat prsteny. Prostě nic nového pod sluncem. Jako největší chybu hry shledávám v její rychlosti, respektive v pomalosti, protože toto slovo je zde vhodnější – když Sonic stojí a chce se rozběhnout, trvá to hezkou chvíli a tento faktor hru degraduje o stupeň níže. Netrvá to ovšem po celou dobu, ale jde jen o ten okamžik, než získáte určitou rychlost, pak už je to docela dobré a ježek běhá rychle a svižně.

Sonic ChaosSonic Chaos

Grafika hry je pěkná a prokreslená, rozhodně zde toho není mnoho ke kritice. S hudební stránkou je to krapet horší – na pozadí vám po celou dobu hraje jen jedna písnička, která je sice poměrně líbivá, ale po nějaké době vám začne vadit a bude vás dovádět k šílenství.

Podtrženo, sečteno: i přes všechny výše jmenované chyby je Sonic hratelný a budete-li mít silné nervy a strávíte s ním nějaký čas, možná si ho oblíbíte a nebudete se od něj moci odtrhnout.

Homepage: http://nemesis-tr.virtualave.net.

Download (4,3 MB) zde; VypalCD zde.

Diskuze (1) Další článek: ABM Command – stará známá klasika

Témata článku: , , , , , , , , ,