Sony bude rozmazlovat hráče. Ovladače DualSense Edge pro PS5 jsou modulární a mají více funkcí

DualSense Edge je odpovědí na Xbox Elite Controller

Posledních pár týdnů se o něm hodně spekulovalo, během včerejšího Opening Night Live jej pak Sony konečně představila. Nový ovladač DualSense Edge bude pro PlayStation 5 totéž do Elite Controller pro Xbox. Má více funkcí, ovládacích prvků i vyměnitelné komponenty a poslouží těm nejnáročnějším hráčům.

Edge nabídne totéž co základní DualSense, ale navíc má dvě zadní páčky, na které půjde nastavit funkce čtverečku, trojúhelníku, kolečka a křížku tak, abyste při míření páčkou nemuseli kvůli akci sundávat palec z kloboučku.

Sony umožní jednoduše vyměnit celý analogový modul, to kdyby se poškodil nebo u něj docházelo k driftingu. Kloboučky obou analogových páček jsou též vyměnitelné a výrobce přibalí hned tři typy (standardní, vyšší, nižší). Na výběr bude i ze dvou velikostí zadních páček. Jako u elitního ovladače pro Xbox jsou pod triggery nově posuvníky, kterými jde zkrátit dráhu triggeru, aby měl rychlejší reakce.

Tlačítkům lze namapovat jiné funkce či je zcela deaktivovat, hráči si budou moci nastavit citlivost páček i jejich mrtvé zóny. Veškeré změny se ukládají do několika profilů, které bude možné snadno přepínat, protože pro každou hru se může hodit jiná konfigurace. K přepínání poslouží tlačítka Fn umístěná pod páčkami. I ta ale půjde přenastavit, třeba na regulaci hlasitosti nebo ovládání chatu.

DualSense Edge má v balení i pouzdro, skrz které se bude ovladač nabíjet, zatímco bude uvnitř, a opletený kabel se zámkem, takže při divokém hraní nebude z ovladače vypadávat (to se vážně někomu stalo?). Co zatím nevíme, je cena a dostupnost. Sony říká, že detaily zveřejní v nadcházejících měsících, takže je možné, že Edge dorazí někdy spolu s PS VR2.


Ovladače Sony DualSense

PlayStation 5 DualSense PS719399605 PlayStation 5 DualSense PS719399605
nabízí 31 obchodů za ceny od 1 420 Kč
Porovnat ceny
PlayStation 5 DualSense PS719827597 PlayStation 5 DualSense PS719827597
nabízí 13 obchodů za ceny od 1 509 Kč
Porovnat ceny
PlayStation 5 DualSense Edge PS719444190 PlayStation 5 DualSense Edge PS719444190
nabízí 13 obchodů za ceny od 5 180 Kč
Porovnat ceny

Další varianty ovladače DualSense


Váš názor Další článek: To nejlepší z Opening Night Live 2022: Duna, Hogwarts Legacy, Outlast, Dead Island 2 a další

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,