Sony chystá vlastní mobilní Playstation ovladač, naznačuje patent

Budou se hry na mobilu hrát zase o něco pohodlněji?

O mobilní ovladače pro naše telefony rozhodně poslední dobou není nouze, společnosti se ale neustále snaží přijít s něčím vlastním. Sony Interactive Entertainment nyní patentovalo cosi, co vypadá jako Playstation ovladač pro mobilní telefony. Vizuálne velmi připomíná klasický Dualshock 4, který má uprostřed záchyty pro telefon. 

Dle patentu by měl ovladač také umět zachytit pohyb v prostoru díky gyroskopu a ačkoliv jsme si jisti, že pomocí něj budete moci hrát mobilní hry, sloužit by měl hlavně pro využití s mobilní aplikací Playstation a funkcí Remote Play, díky které můžete streamovat své hry z konzole přímo do telefonu. 

1bI0NssIob7Hw3MazS5ecWnDBtqU9b0BH8PL_HrN_RPEJBz9D4rjB-dMxbfNqminfqT37oJ_GSCqlvWCRPpfp-Dv-nSNlzHZ7z4YtLV6NjqJjpivAhE_DDwITt_R8K_EaaRl2fyllgVjd08RFRCXZA-e1638021459150-768x469.jpg

Ostatně šéf Playstationu Jim Ryan nedávno poznamenal, že Sony plánuje přenést některé ikonické herní značky na mobilní telefony. Pořádné ovládání by tedy nebylo na škodu a načasování dává smysl. Uvidíme, co z toho nakonec bude.

Váš názor Další článek: Marvel MMO je ve vývoji. Pracují na něm tvůrci DC Universe Online

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,