Sony couvlo, Playstation bude podporovat cross-play. A začne u Fortnite

Situace kolem cross-platform hraní byla dlouhou dobu u Sony velkou neznámou. Teď se společnost konečně vydala naproti hráčům.

Fanoušci Fortnite mohou jásat. Pokud doposud měli svůj účet omezený pouze na PS4, dostanou konečně možnost spojit se i s ostatními platformami. Sony včera oznámilo, že ještě večer bude spouštět otevřenou betu cross-play pro Fortnite. A další hry budou následovat. 

"Víme, že hráči na PS4 očekávali nové informace v této problematice a chtěli bychom jim poděkovat za jejich trpělivost. Rozhodli jsme se, že pro vybrané tituly třetích stran budeme hraní napříč platformami podporovat. Naším prvním krokem bude, že spustíme otevřenou betu pro Fortnite a bude tak možné se spojit s hráči na Nintendo Switch, Xbox One, Microsoft Windows, Mac, iOS a Androidu," prohlásilo Sony.

Sony se pro cross-play rozhodlo poté, co se na něj snesla kritika právě kvůli blokování přístupu hráčů Fortnite k ostatním platformám. Zdá se, že nakonec komunita a zdravý rozum společnost donutily kývnout na tuto možnost. Jste s rozhodnutím japonské společnosti spokojení?

Váš názor Další článek: Hry, co jste minuli: What Remains of Edith Finch (recenze)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,