Sony investovalo 250 milionů dolarů do podílu ve společnosti Epic Games

Sony a Epic Games oznámili, že tvůrce PlayStationu právě investoval 250 milionů dolarů do společnosti, stojící za Epic enginem a battle royale hitem Fortnite.

Sony se zdá se pomalu ale jistě připravuje posily pro budoucí generaci. Zakoupilo si totiž menšinový podíl ve společnosti Epic Games a Sony k tomu vede především potřeba „rozšíření spolupráce" a upevnění stávajícího a už tak „úzkého vztahu mezi oběma společnostmi". Prohlášení mimo jiné také uvádí, že investice posílila „společnou misi týmů v pokroku v oblastech technologií, zábavy a sociálně propojených online služeb".

Výkonná technologie v oblastech, jako je grafika řadí Epic Games do popředí vývoje herního enginu a dalších inovací," padlo z úst předsedy, prezidenta a generálního ředitele společnosti Sony - Kenichiro Yoshidy.

„Prostřednictvím naší investice chceme prozkoumat příležitosti pro další spolupráci se společností Epic a přinést tak další potěšující hodnoty spotřebitelům a průmyslu obecně. A to nejen ve hrách, ale také v rychle se rozvíjejícím prostředí digitální zábavy," dodal.

Společnosti Sony a Epic Games vybudovaly podniky na kreativitě a technologii, sdílíme společnou vizi v 3D sociálních zážitcích v reálném čase, což vede ke sblížení her, filmu a hudby," řekl Tim Sweeney, zakladatel a generální ředitel společnosti Epic Games „Společně se snažíme vybudovat ještě otevřenější a přístupnější digitální ekosystém, a to jak pro spotřebitele, tak i tvůrce obsahů."

Diskuze (1) Další článek: Tvůrci HL Alyx by rádi udělali pokračování Half-Life pro tradiční platformy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,