Sony jásá nad prodeji PSP

Handhleld Playstation Portrable z dílen Sony sklízí velký úspěch, když po desíti měsících na trhu proráží rekordy prodejnosti značky.

Celkově se za oněch deset měsíců prodalo přes deset milionů kusů handheldů a k tomu skoro dvacet milionů her. Přitom největší prodeje jsou v Severní Americe, kde se od konce března podařilo prodat skoro čtyři a půl milionu kusů. Není se tak co divit, když Sony vyrukovala s obřím balením příslušenství, které hraní na handheldu zpříjemní.

  

Dvojice barev - černá a bílá - se chystá pro PSP Giga Pack. Ten bude k dispozici od 17. listopadu v Japonsku za 31 290 jenů (orientační cena podle Sony je 9390,- Kč), za které hráči dostanou 1GB Memory Stick PRO Duo, AC adaptér, Battery pack, sluchátka s dálkovým ovládáním, obal, speciální látku na utírání displaye, USB kabel a držák na handheld. Veškeré příslušenství bude barevně slazeno do jedné z dvojice barev.

Doupě komentuje: I když je prodejnost PSP v Japonsku a obecně Asii nižší, než se očekávalo, výsledky ze Severní Ameriky toto bohatě vyrovnávají. Je jen zvláštní, že na domácím poli je PSP poraženo druhým domácím vyzyvatelem - handheldem Nintedno DS. Přesto je třeba říci, že zakoupením PSP chybu jistě neuděláte, stačí si jen pročíst naši recenzi a máte jasno.

Zdroj: TZ

Diskuze (6) Další článek: Nálož pěti demoverzí

Témata článku: , , , ,