Sony láká na 9 indie her pro Playstation, nechybí ani česká hříčka Creaks

Sony se rozhodlo podat propagační pomocnou ruku indie vývojářům a ukázat jejich díla, která by jinak mohla ve stínu AAA titulů zapadnout.

Sony se chystá podpořit indie vývojáře svojí novou iniciativou, která má pomoci dostat jejich hry do povědomí široké veřejnosti. Účel zřejmě tento projekt splní, protože spoustu z představených her rozhodně dáváme do hledáčku. Včera Sony představilo rovnou devět her, které jsou součástí iniciativy a nás může těšit, že i s českou stopou v podobě Creaks od Amanita Design. Cílem prý není pouze pomoc s propagací, ale také snaha udělat z PlayStationu nejlepší místo pro vývoj a hraní skvělých indie her. Pro našince ne tolik důležitou informací vzhledem k nedostupnosti služby PS Now v našich končinách je, že cestu do služby si každý měsíc najde jedna nová indie hra. Jako první se představí Hello Neighbor. Nyní se pojďme podívat, které hry se Sony rozhodlo pomoci dostat do povědomí hráčů.

Carto

Carto bude nová puzzle adventura, které se dočkáme již na PS4 v průběhu letošního podzimu. Budete v ní muset důmyslně pracovat se světem tak, abyste jím mohli putovat a pomáhat těm, které na své cestě potkáte. Do očí také okamžitě uhodí nádherný vizuál hry, který budí dojem roztomilé kreslené pohádky. O vydání hry se starají Humble Games, pro které ji vyvíjejí Sunhead Games. Kromě PS4 dorazí hra na Steam a Humble Store.

Creaks

Jestli jsme u minulé hry hovořili o krásném vizuálu, musíme ho zmínit i u Creaks. Čeští vývojáři z Amanita Design přicházejí se svým již světově proslulým stylem a v krásně zpracovaném světě budete muset řešit nejednu hádanku, ze které se vám pořádně zavaří mozkovna. Budete se vyhýbat například hlídačům či špiónům a dalším typům nepřátel, kteří budou mít ve hře unikátní chování. Celá hra se má odehrát ve věžovitém sídle rozděleném do pěti částí a každá z nich slibuje vlastní minulost a specifické vlastnosti. Creaks mají vyjít v průběhu letošního roku na PS4, Xbox One, PC i Nintendo Switch.

Váš názor Další článek: Hry zadarmo nebo se slevou: oslavy léta a akce na multiplayerovky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,